Sis sales de terres lleidatanes obren portes en la primera Setmana de l’Art de Catalunya

La proposta arrenca aquest dijous i es prollongarà fins al tres de desembre, amb un programa de més de 115 activitats, entre les que es troben exposicions, visites guiades, rutes per les galeries o conferències, entre altres
Presentació Setmana de l'Art a la Fundació Sorigué ©JosepAPérez
photo_camera Presentació Setmana de l'Art a la Fundació Sorigué ©JosepAPérez

La Fundació Sorigué de Lleida va acollir la presentació de la Setmana de l’Art a Catalunya, iniciativa dque impulsen les Galeries d’Art de Catalunya amb l'ojectiu d’apropar les arts visuals a la ciutadania.

La proposta arrenca aquest dijous i es prollongarà fins al tres de desembre, amb un programa de més de 115 activitats, entre les que es troben exposicions, visites guiades, rutes per les galeries o conferències, entre altres. Un programa que impulsen 73 entitats, entre museus, fundacions, centres d’art i galeries d’art, de les quals sis són lleidatanes.

Joan Tanet SoriguéLa Fundació Sorigué de Lleida participa amb l’exposició Joan de Tanet. Una retrospectiva, que presenta els treballs dels deu darrers anys de l’escultor lleidatà; per la seva banda, la Fundació Margarida de Montferrato de Balaguer ofereix l’exposició Existència umbral, del pintor de La Rioja Demetrio Nacaridas; Balaguerla Fundació Vallpalou de Lleida acull l’exposició d’escultura Metafísiques de la fragilitat. De l’avantguarda a l’art conceptual, amb obres de Leandre Cristòfol, Antoni Tàpies, Antoni Llena o Benet Rossell. La Fundació Guinovart d’Agramunt inclou les exposicions Josep Guinovart. Anhels de llibertat i Josep Vallès Rovira. Entre l’alquímia i l’art; laVinya dels artistes (13) Vinya dels Artistes, a la Pobla de Cèrvoles ofereix dissabte i diumenge un passeig lliure i un tast de vins. Finalment, la galeria Espai Cavallers de Lleida proposa l’exposició Al·legoria de la forma, una activitat sensorial amb les olors de les obres exposades, i tres tallers per a joves, amb els artistes Jordi Bresolí (29 de novembre), Llukutter (30 de novembre) i Marta Fábregas (2 de desembre).

metafisiques MontpouLa presidenta de les Galeries d’Art de Catalunya, Mònica Ramon, va subratllar que “la Setmana de l’Art a Catalunya cobreix un buit i una necessitat en el programa de les arts visuals al nostre país, que permet concentrar en nou dies una agenda intensa de propostes on la iniciativa privada i la pública es donen la mà i complementen les seves respectives funcions”.

Comentaris
Més a Societat
Entering on the requested page Skip advertisement