17.01.2022 |

Les tempestes col·lapsen sobtadament les comarques de Ponent

Un vehicle arrossegat per l'aigua a Arbeca
Un vehicle arrossegat per l'aigua a Arbeca
Les tempestes col·lapsen sobtadament les comarques de Ponent

La pluja agraïda amb què es va despertar la plana de Lleida aquest dimarts es va convertir en tempesta a partir de les set de la tarda provocat un important col·lapse, i inundacions de consideració a les Garrigues, Urgell, i Pla d'Urgell.

Carrer Enric Granados MollerussaMollerussa es veia desbordada amb un gran nombre de carrers inundats, i les carreteres de Miralcamp i Torregrossa tallades durant unes hores, nombrosos baixos inundats. La capital del Pla d'Urgell ha registrat 127 litres per metre quadrat, superats pels 133 litres que han caigut a Castellnou de Seana. A Tàrrega l'Ajuntament ha hagut de tancar alguns carrers.

Carrers de l'Albi 1A les Garrigues és on s'han registrat les pluges més intenses arribant als 160 litres per metre quadrat a La Pobla de Cérvoles. En els vídeos de les xarxes es podien veure vehicles i contenidors arrossegats per l'aigua a Arbeca, municipi on s'han hagut de tallar algunes carreteres a conseqüència de les importants inundacions. A l'Albi els carrers s'han transformat en unes hores en un autèntic riu. A la zona de Montsant, Siurana, Guiamets i Vilosell han descarregat 20 l/m² en 15 minuts.

Vehicle arrossegat per l'aigua a ArbecaProtecció Civil, que ha recomanat evitar la circulació durant aquesta nit i matinada per les pluges, ha demanat als municipis afectats que prenguin mesures com la senyalització dels punts inundables i tanquin els accessos a zones pròximes a rius, rierols i passejos marítims.

Les tempestes col·lapsen sobtadament les comarques de Ponent
comentaris