Una teràpia canina arriba al CAP Primer de Maig de Lleida per reduir l'estrès dels infants

El projecte Extra-Can ja té molt bona acollida entre els usuaris del CAP Bordeta-Magraners

Extracció queixal CAP Bordeta
photo_camera Extracció queixal CAP Bordeta

El servei de Pediatria del CAP Primer de Maig de Lleida ha posat en marxa el projecte de teràpia assistida amb gossos Extra-Can, el qual s'adreça a infants de 3 a 8 anys que han de sotmetre’s a una extracció sanguínia o dental.

El projecte s'inicià el 2019 al servei de Pediatria del CAP Bordeta-Magraners de Lleida

La teràpia 'Extra-Can' consisteix en incorporar una gossa de teràpia com a suport i acompanyament de l'infant amb l’objectiu de reduir-li l’angoixa a través de la distracció.

Aquesta teràpia implica estar 10 minuts abans de l’extracció amb l’animal, perquè l’infant hi interactuï i, posteriorment, es procedeix a fer l’extracció en companyia de la gossa. Finalment, es deixen 5 minuts més d’interacció.

Es tracta d’un projecte de recerca de l’IDIAPJGol, un assaig clínic en el qual es realitzen unes extraccions de sang o dentals amb l’acompanyament de la gossa de teràpia (grup d’intervenció) i unes altres sense la presència de l’animal seguint el protocol habitual, per a poder-ne comparar els resultats (grup control).

De moment, al CAP Bordeta-Magraners han participat 74 infants dels quals 43 s’han beneficiat de l’acompanyament de la gossa de teràpia

Els primers resultats obtinguts mostren una disminució significativa de l’ansietat en els nens i nenes durant l’extracció realitzada amb la teràpia canina. Els familiars acompanyants opinen que la gossa ajuda a relaxar l’infanti també a ells mateixos, que tenen percepció de tècnica menys agressiva i que ho recomanarien a altres famílies.

El projecte Extra-Can es desenvolupa tots els dijous de 8.00 a 9.00 h al CAP Primer de Maig, i tots els divendres al CAP Bordeta-Magraners, en el mateix horari

Comentaris