Torna la campanya 'Una poma per la vida' en favor de les persones amb esclerosi múltiple

La 14ena edició de la iniciativa, impulsada per la Fundació Esclerosi Múltiple en col·laboració amb Bonpreu i Esclat, se celebrarà als supermercats el dissabte 16 d’octubre amb l’objectiu de sensibilitzar sobre aquesta malaltia

poma fruita - Foto: Bithin Raj - Unsplash
photo_camera La campanya 'Una poma per la vida' enguany compta amb el suport de cuiners reconeguts - Foto: Bithin Raj - Unsplash

La Fundació Esclerosi Múltiple en col·laboració amb Bonpreu i Esclat celebren aquest dissabte 16 d'octubre la 14ena edició de la iniciativa solidària 'Una poma per la vida'. L’objectiu de la campanya és sensibilitzar la societat sobre l’esclerosi múltiple (EM), una malaltia neurodegenerativa i crònica que afecta més de 9.000 persones a Catalunya i 55.000 a tot l’Estat.

La campanya tindrà lloc als Bonpreu i Esclat de tota Catalunya, on hi haurà més de 400 voluntaris que animaran als clients a comprar les pomes solidàries i de proximitat a un preu simbòlic d’1,5 euros. Com cada any, també es podran comprar pomes virtuals a la web  unapomaperlavida.cat fins a finals del mes d’octubre. Tant en format físic com virtual, les pomes han estat pensades per regalar i personalitzar amb missatges com 'El pecat seria no regalar-te-la' o 'Mossega fins que m’arribis al cor'.

Durant tot el dia, tothom qui vulgui podrà comprar les pomes solidàries a un preu simbòlic d’1,5 euros i la recaptació es destinarà íntegrament als serveis d’atenció al recent diagnosticat de la Fundació

Els beneficis d’aquesta edició es destinaran íntegrament a la Fundació per dur a terme programes d’atenció i suport als recent diagnosticats d’EM i per conscienciar sobre la importància d’acompanyar a aquestes persones des del moment que els comuniquen el diagnòstic.

“L’EM és una malaltia neurodegenerativa i, per tant, el seu desenvolupament comporta canvis físics i també mentals que tenen un impacte directe en totes les esferes de la vida d’una persona. Després del diagnòstic es freqüent que es preguntin com es veurà afectat el seu dia a dia. És en aquest moment quan necessiten un acompanyament que els permeti afrontar la situació i adaptar-se a la nova realitat”, explica la Rosa Masriera, directora executiva de la Fundació.

La campanya 'Una poma per la vida' enguany compta amb el suport de cuiners reconeguts com la xef Ada Parellada, el xef Lluís Fernández, el xef Manuel Berganza i el pastisser Christian Escribà, que han elaborat receptes amb pomes especialment per a la ocasió i les han compartit als seus perfils a Instagram per fer una crida a la participació ciutadana. Totes les receptes es poden trobar a www.unapomaperlavida.cat/receptes.

La Fundació també fa una crida a la ciutadania a sumar-se a la iniciativa a les xarxes socials amb el hashtag #mossegadasolidaria i etiquetant @fundacioesclerosim

 

Què és l’esclerosi múltiple?

L'esclerosi múltiple és una malaltia neurològica crònica del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. No és hereditària, ni contagiosa ni mortal, però no té cura i avui dia és la segona causa de discapacitat neurològica en adults joves, és a dir, en persones entre els 20 i 40 anys, afectant sobretot les dones. Té múltiples manifestacions i es pot presentar de manera diferent en cada persona. Prop de 55.000 persones conviuen amb la malaltia a l’Estat Espanyol, unes 9.000 a Catalunya.

La Fundació Esclerosi Múltiple  

Creada el 1989 a Barcelona com a entitat privada sense afany de lucre, la missió de la Fundació Esclerosi Múltiple és aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple i millorar el benestar físic, psíquic i social de les persones que conviuen amb la malaltia. La Fundació compta amb una xarxa de centres neurorehabilitadors i ofereix serveis de formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat física mitjançant el Centre Especial de Treball (femcet), a més d’impulsar campanyes de sensibilització i captació de fons, com ara el ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’, que amb més vint-i-cinc edicions és un dels actes solidaris més multitudinaris a Catalunya. 

  

Comentaris