04.12.2022 |
Territoris.cat

Unió de Pagesos exigeix al Ministeri un Pla d'arrencament de fruita dolça

També un ajut per combatre la crisi de preus del sector
peres
Unió de Pagesos exigeix al Ministeri un Pla d'arrencament de fruita dolça

Unió de Pagesos va demanar ahir als representants del Ministerio de Agricultura la posada en marxa d'un pla d'arrencada de 10.000 hectàrees i un ajut de mínims per combatre la greu crisi del sector.

Això tenia lloc a Madrid, en una reunió per tractar la crisi de la fruita dolça.

Tanmateix, els representants del sindicat agrari volen que els preus agraris que Espanya subministra a la Comissió Europea es basin en criteris estadístics científics. Per aquest motiu s'han d'incorporar dins del Pla d'estadística nacional 2021-2024, actualment en fase de consulta pública.

El sindicat també els ha traslladat la necessitat de disposar d'una llei de preus agraris per fer front a la greu situació del sector

UP ha insistit a demanar mesures fiscals i de finançament del capital circulant per tal que els fructicultors puguin fer front a les despeses de la campanya, així com un pla d’arrencada de 10.000 hectàrees que permetria retirar immediatament i durant uns quants anys 300 milions de quilos del mercat i estabilitzar la producció europea per sota dels 4.000 milions de quilos, llindar que si es sobrepassa implica greus crisis de preus, tal i com ha quedat demostrat en els darrers anys.

Per últim, el sindicat ha exigit un pla públic per tal que els agricultors a títol principal del sector fructícola que han quedat exclosos dels ajuts directes de la PAC puguin accedir a la reserva nacional estatal de drets d’ajut.

Unió de Pagesos exigeix al Ministeri un Pla d'arrencament de fruita dolça
comentaris