Cervera celebra el 8M en una jornada d'acció, cant i reflexió per la igualtat de gènere

Més d'un centenar d'alumnes de 3r de primària de les tres escoles de Cervera han interpretat la cantata "Dona la Nota - Persones Iguals"
lectura manifest 8M - regidora Igualtat
photo_camera Lectura del Manifest 8M en els actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones a Cervera - Foto: Regidoria d'Igualtat

Els actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones a Cervera han encetat la jornada amb la participació de més d'un centenar d'alumnes de 3r de primària de les tres escoles de Cervera que han interpretat la cantata "Dona la Nota - Persones Iguals". Aquesta iniciativa, sorgida d'un projecte educatiu del Camp d'Aprenentatge Pau Casals, pretén destacar la importància de la música en la formació dels infants i els convida a cantar als espais públics per fer sentir la seva veu, en aquest cas, per reivindicar la igualtat de gènere.

Cantata 8M - Cervera
La cantata "Dona la Nota - Persones Iguals" interpretada pels alumnes de 3r de primària de les tres escoles de Cervera - Foto: Regidoria d'Igualtat

Lectura del Manifest del 8M

El paer en cap, Jan Pomés, i la regidora d'Igualtat, Judit Guim, han llegit conjuntament el Manifest del 8M de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM). A l'acte també han assistit el 1r tinent d'alcalde, Ramon Augé; el 2n tinent d'alcalde, Antonio Delgado, i la regidora Assumpció Creus.

A més dels esdeveniments del divendres 8 de març, s'han organitzat altres activitats:

Taula Rodona "Dones amb Empenta"

El dissabte 9, a les 11 hores, al CEI Cervera, dones emprenedores compartiran les seves experiències. Hi participaran diverses personalitats del món empresarial i cultural de la ciutat. La taula rodona estarà moderada per Júlia Carbonell Font, de Genera, cooperativa feminista.

Visita Guiada "Dones Tan Importants com Desconegudes"

El diumenge 10, a les 11 hores, Laia Pipó, intèrpret del patrimoni cerverí, guiarà una visita pels llocs rellevants de la història de les dones a Cervera. Punt de trobada: plaça del Fossar.

Aquest any, s'ofereix un servei de cures per a les activitats, destinat especialment a les dones, per facilitar la seva participació. Aquest servei, gratuït i a càrrec de professionals qualificades, està dissenyat per atendre infants de 3 a 12 anys.

Comentaris