Conveni de col·laboració del Festival 'Maldant la Pedra' amb l'Escola d'Art Ondara

L’acord també preveu el disseny d’un plànol de la ruta per visitar les escultures creades en anteriors edicions, instal·lades al camí que puja a l’ermita de Sant Joan de Maldà, i la seva senyalística

El Festival 'Maldant la Pedra' comptarà amb la col·laboració de l'Escola d'Art Ondara - Foto: Ajuntament de Maldà
photo_camera El Festival 'Maldant la Pedra' comptarà amb la col·laboració de l'Escola d'Art Ondara - Foto: Ajuntament de Maldà

L'associació “Maldanejant”, promotora del Festival d’intervenció sòcio-artística en la pedra ‘Maldant la pedra’, ha signat un conveni de col·laboració amb l’Escola d’Art Ondara de Tàrrega per dur a terme un projecte amb finalitats educatives des del cicle formatiu de grau superior de Gràfica Publicitària, dins del mòdul de Gestió de projectes professionals.

Concretament, el projecte consisteix en el fet que els alumnes difonguin la marca del festival i alhora facin difusió publicitària de l’esdeveniment en diferents suports. L’acord també preveu el disseny d’un plànol de la ruta per visitar les escultures creades en anteriors edicions, instal·lades al camí que puja a l’ermita de Sant Joan de Maldà, i la seva senyalística. Finalment, l’alumnat ha de planificar i desenvolupar un pla estratègic de promoció al web i en diferents mitjans virtuals i dissenyar un manual d’estil.

L’objectiu del conveni és que els/les alumnes posin en pràctica el darrer quadrimestre del curs, el treball sobre la gestió i producció d’un projecte –en aquest cas el festival ‘Maldant la pedra’–, tenint en compte paràmetres com la planificació, l’organització, la motivació i el control dels recursos, etc.

Per la seva banda, el festival ‘Maldant la pedra’ i l'associació “Maldanejant” es comprometen a assessorar sobre la planificació, l’organització i el control dels recursos, procediments i protocols per tal que els alumnes puguin desenvolupar el projecte amb totes les garanties.  El president de l’associació “Maldanejant”, Sebastià Mata i Armengol Tolsà són els encarregats de tutelar i supervisar l’evolució del projecte.

Aquest conveni de col·laboració entre l’Escola d’Art Ondara i el festival ‘Maldant la pedra’ s’emmmarca dins del Programa d'innovació i transferència de coneixement CooperArt, que desenvolupa metodologies d’innovació i transferència de coneixement entre els centres i les empreses o entitats i integra formació específica i de jornades d’intercanvi, amb l’objectiu que les escoles d’art es donin suport i comparteixin estratègies i experiències.

Cal recordar que del 9 al 19 de maig tindrà lloc a Maldà la quarta edició del Festival d’intervenció sòcio-artística en la pedra ‘Maldant la pedra’, en el qual una sèrie d’artistes de renom dins del món de l’escultura feta amb pedra, al llarg d’aquests dies intervenen “in situ” treballant la pedra que han escollit. Posteriorment, les seves creacions s’instal·len al camí que puja fins a l’ermita de Sant Joan a manera de museu a l’aire lliure. El festival també compta amb altres activitats paral·leles com tallers, xerrades, exposicions, concerts, etc.    

Comentaris