Desapareix de Verdú el mural de ceràmica dedicat a les Caramelles

El mural de dimensions considerables, es va encarregar al ceramista local, Magí Sambola qui va representar una cantada a la plaça Major on es reconeixen alguns dels personatges que hi apareixen, i també hi constava la inscripció Caramelles de Verdú
Inauguració del mural de les caramelles ©Eboleda
photo_camera Inauguració del mural de les caramelles ©Eboleda

El passat divendres el municipi de Verdú es va despertar amb la sorpresa que havia desaparegut el mural de ceràmica que es va col·locar a la font dels Peixets el 17 d'abril d'enguany. Una peça dedicada a la festa popular de les Caramelles que es va finançar amb els diners que els veïns aporten en el recorregut pels carrers municipi de l'Urgell, segons explica Eduard Boleda, responsable de l'entitat.

Inauguració del mural de les caramelles ©Eboleda
Inauguració del mural de les caramelles ©Eboleda

El mural de dimensions considerables, es va encarregar al ceramista local, Magí Sambola qui va representar una cantada a la plaça Major on es reconeixen alguns dels personatges que hi apareixen, i també hi constava la inscripció Caramelles de Verdú, el mural forma part d'un recorregut en el qual es poden veure altres obres amb les quals es vol constatar la tradició ceramista del municipi de l'Urgell. 

El ceramista Magí Sambola elaborant el mural ©EBoleda
El ceramista Magí Sambola elaborant el mural ©EBoleda

Segons Boleda el lloc i el pes de l'obra fa pensar que el robatori difícilment el va poder dur a terme una sola persona. El responsable del col·lectiu de les caramelles va afegir que no podíem pensar que les ceràmiques tinguessin tant d'interès i per aquest motiu es van col·locar per poder despenjar-les si algun dia calia.

Boleda afegia que l'alcalde de Verdú, Pep Mas l'hi va comunicar la desaparició del mural el matí de divendres, i que presentarien la denúncia als Mossos d'Esquadra. L'alcalde també va comunicar que faria una crida als veïns de Verdú per tal que comuniquessin qualsevol informació al respecte. 

Comentaris