15.04.2021 |

Josep Minguell estrena un mural de 100 m2 per reivindicar la pintura al fresc

L’artista plàstic ha plasmat tota la tradició de la seva tècnica a la capella del Santíssim de l’església parroquial de Santa Coloma de Queralt
IMG_5982
Un grup de presos en un camp de concentració en la la pintura al fresc de Minguell
Josep Minguell estrena un mural de 100 m2 per reivindicar la pintura al fresc

L’artista targarí Josep Minguell ha presentat la seva darrera creació, un conjunt de pintures murals al fresc a la capella del Santíssim de l’església parroquial de Santa Coloma de Queralt. L’obra, que l’artista preveu finalitzar en els propers dies, supera els 100 metres quadrats de superfície i ha suposat dos mesos de treball pinzell en mà, més tota la feina de preparació prèvia a la pintura.

Aquest és el segon mural que Minguell pinta en plena covid-19. Durant el confinament domiciliari, en la primera onada de la pandèmia, l’artista va pintar un mural de 34 m2 a l’ermita de Sant Eloi de Tàrrega. Amb aquests treballs, el reconegut autor vol reivindicar la pintura mural al fresc, una tècnica pictòrica mil·lenària en la que es va especialitzar fa 25 anys.

La covid-19 ens ha obligat a passar més temps a les nostres llars i ens ha fet veure com d’importants són els espais interiors per a les nostres vides, indica Josep Minguell.

En les quatre parets que ocupa la pintura s’hi representen una imatge de Santa Coloma màrtir, temes bíblics com l’Apocalipsi i la resurrecció de Crist, un grup de presos en un camp de concentració i altres elements característics de població com la Font de les Canelles o el paisatge de l’entorn. El mural ha estat un encàrrec de l’Arquebisbat de Tarragona, al que pertany l’església.

unnamedEl mural ha estat pintat amb el procediment al fresc, una tècnica de pintura mil·lenària i utilitzada històricament en les grans decoracions arquitectòniques. El conjunt de pintures realitzades per Miquel Àngel a la Capella Sixtina és, probablement, l’exemple més significatiu de pintura al fresc. Minguell, que és fill i net de pintors al fresc, és un dels pocs artistes contemporanis que practica aquesta tècnica, sent la seva especialitat.

Josep Minguell estrena un mural de 100 m2 per reivindicar la pintura al fresc
comentaris