Tallers de prevenció contra la violència de gènere a l’Institut Alfons Costafreda de Tàrrega

Foto de grup dels alumnes participants
photo_camera Foto de grup dels alumnes participants.

Les regidories de Polítiques d’Igualtat i Joventut de Tàrrega han impartit un mòdul de prevenció contra la violència de gènere a l’IES Alfons Costafreda de la ciutat. Han estat dotze sessions adreçades a l’alumnat de 4t d’ESO amb l’objectiu de capacitar els joves en la prevenció de la violència masclista.

El títol del mòdul, 'Jo sóc de Linux, i tu?', fa referència als processos de socialització que reben les persones al llarg de la vida i simbolitza la capacitat de construir una societat sense patriarcat i més igualitària

L’alumnat ha treballat continguts sobre la igualtat de gènere, la gestió de relacions de parella sanes, la lluita contra els estereotips, els falsos mites de l’amor romàntic, la detecció dels abusos o fins i tot les arts marcials com a eina d’autodefensa. El mòdul de prevenció de la violència de gènere ha estat creat per les regidories de Polítiques d’Igualtat i Joventut amb la col·laboració de Mossos d’Esquadra, la Direcció General de Joventut i l’Oficina Jove de l’Urgell a més del Cross Gym Tàrrega - Ayutthaya Muaythai Club. L’Ajuntament de Tàrrega desenvolupa aquests tallers en els centres educatius de secundària de la ciutat des del curs 2015/2016 en el marc de les campanyes Digues Prou, No Estàs Sola i #SiguesSúperIgual.

Comentaris