21.10.2021 |
Territoris.cat

Tàrrega aprova el conveni per ampliar i modernitzar el CAP-II

Aprovació per unanimitat del conveni per ampliar el CAP-II de Tàrrega
Aprovació per unanimitat del conveni per ampliar el CAP-II de Tàrrega
Tàrrega aprova el conveni per ampliar i modernitzar el CAP-II

La sessió Plenària de l'Ajuntament de Tàrrega, que es va celebrar aquest dilluns va aprovar per unanimitat el conveni que ha de permetre la modernització i ampliació del CAP-II, una actuació que finançarà en la totalitat la Diputació de Lleida, per un import de 3.323.000 euros, i que compta amb el vistiplau del Servei Català de la Salut.

El projecte contempla l'ampliació de l'àrea de l'edifici destinada a urgències i les consultes d'atenció primària, s'habilitaran boxs per a hospital de dia i serveis d'atenció en salut mental, així com la millora de les instal·lacions actuals

L'equip de Govern de l'Ajuntament de Tàrrega va destacar que, tot i el conveni per ampliar l'equipament sanitari, el consistori continuarà reivindicant la construcció de l'hospital de dia i el centre sociosanitari, projectats durant la dècada passada.

La sessió Plenària va donar compte de la liquidació del pressupost del 2018, que ascendia a 2.101.379 euros, una xifra que ha permès situar l'índex d'endeutament en el 67,26%, situant-se per primera vegada per sota del 75% de límit d'endeutament que fixa la Llei d'Estabilitat Pressupostària.
Imatge del Centre d'Assistència Primària de l'Urgell

Manteniment de la depuradora

D'altra banda, es va donar llum verda a l'informe justificatiu de les despeses derivades del funcionament i el manteniment de l'estació depuradora de Tàrrega per a l'any 2019. El document, presentat per l'empresa gestora Sorea, fixa un import de 378.367 euros. Al mateix temps se sol·licitarà a l'Agència Catalana de l'Aigua la concessió dels ajuts econòmics corresponents a la prestació del servei de sanejament al municipi. Van votar a favor d'aquest punt els grups PDeCAT, ERC, PSC i CdT mentre que la CUP es va abstenir.
 

Moció feminista presentada pel Comú de Tàrrega

En el decurs del Ple es va aprovar una moció del Comú de Tàrrega (CdT) donant suport a les reivindicacions feministes del 8 de març a Catalunya. El text proposa accions per evitar la bretxa salarial, donar suport absolut a les dones que han sofert agressions sexistes, fomentar programes sobre diversitat sexual a l'alumnat del municipi, o vetllar per la paritat en la recuperació de la memòria històrica. Val a dir que el punt 2 de la moció donant suport a la legalització de l'avortament incloent les menors d'edat s'ha votat separadament i no s'ha aprovat en rebre els vots a favor de CUP, PSC i CdT; Hi van votar en contra els grups PDeCAT i un regidor d'ERC, la resta de republicans es van abstenir.

Tàrrega aprova el conveni per ampliar i modernitzar el CAP-II
comentaris