La fira De Prop de Preixana possa el peu en la primera dècada

L'Ajuntament de Preixana va obrir una agrobotiga municipal per garantir el servei dels productes bàsics als veïns amb la col·laboració de bonÀrea després que tanqués l'última botiga del poble
Expositors de la fira De Prop de Preixana ©JosepAPérez
photo_camera Expositors de la fira De Prop de Preixana ©JosepAPérez

La mostra De Prop de Preixana obria portes aquest dissabte de la novena edició, i posant el peu en el qual serà la primera dècada de la Fira Gastronòmica. El consistori de l'Urgell proposava un programa d'activitats que començava amb un esmorzar de forquilla i ganivet, l’obertura de portes del Celler Antoni Giribet, un dinar de proximitat a càrrec del restaurant la Cava de Tàrrega i un dinar d'Oli Sisó i xuletó de Gold Vacum, el taller infantil Galetes de Nadal a càrrec d'Anabel Bellet i un maridatge de vins i formatges a càrrec del sommelier Juanjo Ceresuela de Cervera.

Acte inaugural de la fira De Prop de Preixava ©Diputació
Acte inaugural de la fira De Prop de Preixava ©Diputació

El certamen l'inagurava a migdia el vicepresident de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, a qui van acompanyar el president del Consell Comarcal de l'UrgellGerard Balcells, i l'alcalde de Preixana, Jaume Pané. Les autoritats van fer una visita pel recinte i van intercanviar impressions amb els expositors i van gaudir de les diferents activitats de la fira, amb productors i elaboradors de l'espai Mercat.

Jordi Latorre va destacar que la capacitat de Preixana i del seu Ajuntament per “posicionar-se arreu del territori” gràcies a esdeveniments com aquesta fira, que “afavoreix i impulsa l’economia del municipi”.

Expositors de la fira De Prop de Preixana ©JosepAPérez
Expositors de la fira De Prop de Preixana ©JosepAPérez

El vicepresident va elogiar la iniciativa de l'Ajuntament de Preixana d'obrir una agrobotiga municipal per garantir el servei dels productes bàsics als veïns amb la col·laboració de bonÀrea després que tanqués l'última botiga del poble.

L'alcalde, Jaume Pané va fer valdre la feina dels productors de terres lleidatanes i ha demanat a la ciutadania consumir productes de proximitat.

Expositors de la fira De Prop de Preixana ©JosepAPérez
Expositors de la fira De Prop de Preixana ©JosepAPérez

El programa del diumenge el protagonitza l'àmbit esportiu amb la Cursa i Caminada Entre Cabanes en la que hi participen al voltant de 400 atletes, i la gastronomia arrenca amb un nou esmorzar de forquilla i ganivet, el taller infantil Cake Pops a càrrec d'Anabel Bellet, l’anomenada Hora del Vermut i un dinar de proximitat a base de cassola de tros.

En la novena edició de la fira De Prop hi participen 25 expositors, productors i elaboradors d'aliments de proximitat i màxima qualitat. 

  

Comentaris