11.08.2022 |
Territoris.cat

La tecnologia LED arriba a l'escola Àngel Guimerà de Tàrrega

Es completa la instal·lació d'enllumenat LED a totes les aules i dependències del centre educatiu apostant per la sostenibilitat

ÀngelGuimerà2
La tecnologia LED arriba a l'escola Àngel Guimerà de Tàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega ha finalitzat els treballs d'instal·lació de llums LED a les aules i dependències del CEIP Àngel Guimerà.

L'acció és una aposta ferma en favor de l'eficiència energètica en espais i equipaments públics

Concretament, s'ha canviat la totalitat de lluminàries existents a l'escola per nous tubs de tecnologia LED, renovant així fins a 390 punts de llum interior. Mitjançant aquesta intervenció es reduirà en gairebé dos terços el consum d'energia elèctrica, amb un estalvi estimat de 13.260 kW per cada hora de funcionament de l'enllumenat. L'adquisició dels tubs d'il·luminació LED ha suposat una inversió de 3.400,00 euros. 

La instal·lació d'enllumenat LED a les aules s'emmarca dins el pla d'accions municipals per promoure la sostenibilitat i el respecte vers l'entorn natural

En aquest sentit, el consistori targarí preveu accions similars en altres edificis i equipaments públics de la ciutat.

De moment, el CEIP Àngel Guimerà ja iniciarà els seus nous cursos d'Infantil i Primària amb tecnologia LED a les aules.

D'altra banda, a través de la convocatòria del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOS), l'Ajuntament de Tàrrega rebrà ajuts econòmics per a projectes d'eficiència energètica destinats a l'enllumenat públic dels districtes Carme i Llevant.

A més a més, la capital de l'Urgell ha desenvolupat des de l'any 2013 diferents fases de renovació de lluminàries arreu del nucli urbà substituint làmpades de vapor de sodi d'alta pressió per bombetes LED.

La tecnologia LED arriba a l'escola Àngel Guimerà de Tàrrega
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement