29.06.2022 |

Pas endavant per renovar i ampliar el CAP de Tàrrega

El consistori, la Diputació de Lleida, l'Institut Català de la Salut i el Servei Català de la Salut han hagut d'actualitzar el conveni a causa de l'augment de preus

Fotografia aèria del CAP de Tàrrega. @AjTàrrega
Fotografia aèria del CAP de Tàrrega. @AjTàrrega
Pas endavant per renovar i ampliar el CAP de Tàrrega

Les obres d'ampliació del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Tàrrega sortiran a licitació durant la tardor vinent.

La redacció del projecte constructiu s'ha enllestit amb retard davant la necessitat d'actualitzar-lo en previsió de l'alça generalitzada dels preus, calculada en un 30%

El següent tràmit serà l'aprovació d'un nou conveni ja consensuat entre les quatre parts implicades: el Servei Català de la Salut, l'Institut Català de la Salut, la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de Tàrrega (en el cas del consistori targarí, l'acord rebrà llum verda en la sessió del Ple del pròxim 30 de juny). Posteriorment, sortirien a concurs els treballs d'execució.

El nou conveni contempla l'increment de preus de l'execució del projecte, cost que assumirà en la seva integritat la Diputació de Lleida. El projecte redactat fixa la reestructuració de part de l'edificació existent per modernitzar i ampliar les instal·lacions actuals amb més consultes per l'atenció primària i especialitats mèdiques i altres serveis sanitaris que ofereix CatSalut mitjançant els seus proveïdors, essencialment l'Institut Català de la Salut, donar cabuda fonamentalment al Servei d'Urgències i tot el que fa referència a salut mental infantil i d'adults, millor condicionament d'espais per l'atenció d'emergències i drogodependències lligades a la salut mental i adequació i urbanització de l'aparcament i zona verda. L'actual edifici del CAP de Tàrrega fou inaugurat l'any 1992.

El cost d'execució del projecte ascendirà finalment a més de 4 milions d'euros

En paral·lel, resta pendent la construcció de l'Hospital d'Atenció Intermèdia de Tàrrega per part del Departament de Salut, que es troba a l'espera de rebre els ajuts Next Generation de la Unió Europea per finançar la construcció d'aquest equipament.

La nova infraestructura, que es construiria als terrenys situats al costat del CAP, permetria atendre pacients de mitjana i llarga estada i d'altres amb necessitats de cures pal·liatives. Per fer-lo realitat, l'Ajuntament de Tàrrega cedirà 10.000 metres quadrats de terreny.

És previst que el futur Hospital d'Atenció Intermèdia de Tàrrega tingui 110 llits repartits entre mitjana i llarga estada, i 25 places com a Centre de Dia pel tractament de malalties cròniques, rehabilitació i cures pal·liatives. L'edifici estaria connectat amb el CAP mitjançant les obres d'ampliació del centre sanitari.

Pas endavant per renovar i ampliar el CAP de Tàrrega
comentaris