04.08.2021 |
Territoris.cat

Tàrrega es mobilitza a favor de la lluita contra l'alzheimer

Presentació de les activitats tarrega interior
Presentació de les activitats, organitzades per l'Associació Alzheimer Tàrrega i Comarca
Tàrrega es mobilitza a favor de la lluita contra l'alzheimer

Tàrrega desenvoluparà diverses activitats de sensibilització i lluita contra la malaltia de l'alzheimer del 22 al 24 de setembre. Serà en el marc del Dia Mundial de l'Alzheimer 2017, amb una conferència, una marxa popular i un espectacle benèfic de màgia entre altres propostes. Ho organitza l'Associació Alzheimer Tàrrega i Comarca, entitat que atén actualment una quarantena d'usuaris a més de facilitar assessorament a les famílies afectades. El cicle compta amb el suport de l'Àrea de Polítiques de la Ciutadania de l'Ajuntament de Tàrrega. En aquest sentit, l'alcaldessa Rosa Maria Perelló i el regidor de Promoció de la Salut, Jaume Folguera, han afirmat que aquestes activitats contribueixen a la conscienciació ciutadana vers la significativa tasca assistencial realitzada per l'associació.Cartell de les activitats a Tàrrega texte

El programa s'iniciarà el divendres 22 de setembre amb la conferència titulada La veu de la persona (2/4 de 9 del vespre, Biblioteca Comarcal) amb la participació de Rosa Maria Pellicé, professora de música; i Josep Vila, psicòleg i patró de la Fundació Alzheimer Catalunya.

Activitats de sensibilització del 22 al 24 de setembre, amb una conferència, una marxa popular i un espectacle benèfic de màgia entre altres propostes

La jornada central serà el diumenge 24 de setembre amb la celebració de la 16a Marxa Popular contra l'Alzheimer Tàrrega – Verdú – Tàrrega, coordinada pel Club d'Atletisme 100x100 Fondistes. La sortida és prevista a la plaça del Carme, a les 9 del matí per als caminadors i una hora més tard per als corredors. El preu de la inscripció és de col·laboració voluntària. L'arribada tindrà lloc a les 11 del matí, també a la plaça del Carme, oferint un esmorzar popular amenitzat pels Tambors de Diables BAT. Posteriorment, a les 7 de la tarda, el Teatre Ateneu serà escenari d'un espectacle benèfic a càrrec dels Amics de la Màgia. El preu de l'entrada és de 5 euros.

L'Associació Alzheimer Tàrrega i Comarca també habilitarà punts d'informació i meses petitòries el divendres 22 de setembre al CAP; el dissabte 23 arreu de la ciutat; i el diumenge 24 a la 16a Fira del Caçador, al Càmping Municipal.

Tàrrega es mobilitza a favor de la lluita contra l'alzheimer
comentaris