05.08.2020 |
Territoris.cat

Tàrrega mostra el rebuig a les violències masclistes amb 2.000 banderoles

Es fa sota el lema 'Davant les violències masclistes, tu, què hi penses fer?'
Tàrrega mostra el rebuig a les violències masclistes amb 2.000 banderoles

L’Ajuntament de Tàrrega ha iniciat una nova campanya de sensibilització i prevenció de les violències masclistes amb la impressió de 2.000 banderoles que es distribuiran perquè es mostrin als balcons i finestres del municipi.

L’objectiu de la campanya és donar visibilitat i formar la ciutadania sobre la necessitat d’intervenir davant les violències masclistes

En total s’han imprès 2.000 banderoles amb 5 missatges diferents, amb els següents lemes: “Cada dia és 25 de novembre”, “La responsabilitat i la culpa són sempre del maltractador”, “Tenim dues opcions: estar callades i morir o parlar i morir. Vam decidir parlar”, “Les violències masclistes no són un tema de dones, són un problema de tota la societat” i “El silenci no protegeix les dones; al contrari, estimula a l’assassí.

El preu de cada banderola és 5 euros i es poden adquirir a la Regidoria d’Igualtat (carrer de la Solana, 6) i a La Botiga del Museu (carrer Major, 11). A més a més, les entitats de dones de Tàrrega també en disposaran per vendre-les als seus associats i associades.

Davant el degoteig de dones assassinades per la seva parella o exparella, aquest any 2020 la xifra de víctimes mortals ja és de 21 i des de l’1 de gener de l’any 2003, 1.054. A més, cal sumar-hi les 23 dones assassinades per altres homes: fill, pare, prostituïdors, etc. que no consten a les estadístiques oficials.

La impressió de les banderoles s’inclou dins les accions de la campanya d’enguany 'Digues prou, no estàs sola' 2020, que té els seus orígens a l’any 2014 per prevenir i sensibilitzar sobre les violències masclistes

Tàrrega mostra el rebuig a les violències masclistes amb 2.000 banderoles
comentaris