Imprimir

Les Borges apropa els gegants i els diables als més petits

territoris.cat / Jordi Bonilla | 30 de d’agost de 2018

La placeta del Terrall es va omplir de famílies que volien gaudir de la cultura popular
La placeta del Terrall es va omplir de famílies que volien gaudir de la cultura popular

Més d’un centenar de nens i nenes van participar ahir a la tarda al taller infantil de cultura popular que van organitzar la colla de diables de les Borges Blanques Els Borjuts i el grup de gegants Vivall com a preludi de la Festa Major de la capital garriguenca.

Durant la trobada els infants van poder participar en una gimcana de foc, col·laborar en la creació d’un mural i un photocall o aprendre a portar un gegantó d’un metre d’alçada. D’aquesta manera, els més petits van poder estar amb contacte amb la cultura popular que estarà present al llarg de la Festa Major.

L’activitat és el segon any que s’organitza i coincideix amb la creació de la nova colla de diables i tabalers, de la qual en formen part més de 50 persones. Segons Oriol Satorra, membre d’Els Borjuts, el taller ha tingut molt bona acollida i els nens i les nenes han viscut amb intensitat els preludis de la Festa Major.

Un cop va acabar el taller, Els Borjuts van oferir una llonganissada popular als Jardins del Terrall seguida d’una actuació de monòlegs a càrrec de David Sas i Toni Cruz.

Els preludis de la Festa Major de la capital garriguenca acabaran avui amb una festa holi prevista a les 19.30 hores a l’avinguda Jaume I. En acabar, hi haurà una gran festa de l’escuma per a tots els participants.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/garrigues/borges-apropa-els-gegants-i-els-diables-als-mes-petits/20180830095711051355.html


© 2020 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 649 811 596 - [email protected]