Imprimir

Cap de setmana d’art, cinema, música i gastronomia al McTrepat de Tàrrega

territoris.cat | 19 de d’octubre de 2019

Tallers artístics familiars en el marc del McTrepat a Tàrrega
Tallers artístics familiars en el marc del McTrepat a Tàrrega

El Museu Trepat de Tàrrega es torna a omplir aquest cap de setmana d’activitats culturals i lúdiques. L’equipament celebra la quarta edició del McTrepat, esdeveniment que vol promoure entre el públic el patrimoni històric industrial que alberga l’antiga factoria targarina. Els visitants tenen a l’abast una àmplia programació de conferències, exposicions, audiovisuals, concerts, tallers i gastronomia sota el denominador de la cultura popular vinguda dels Estats Units.

El museu rememora així els orígens nord-americans de la dalladora J.Trepat que es fabricà a Tàrrega durant la primera meitat del segle XX, inspirada en la dalladora McCormick de Chicago

Inauguració del McTrepat 2019 · Tàrrega

Efectes especials de cinema

El McTrepat 2019 s’ha obert aquest dissabte amb una xerrada sobre els efectes especials de cinema a càrrec de Lluís Ribera, de l’empresa especialitzada In Extremis. D’arrels lleidatanes, Lluís Ribera ha desentranyat secrets de la producció cinematogràfica i ha posat com a exemple alguns dels seus treballs per a pel·lícules espanyoles d’èxit com Anacleto, agente secreto o Los últimos días. Durant l’acte inaugural, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha definit el McTrepat com un aparador cultural de caire familiar que serveix per promocionar Cal Trepat, un dels nostres principals actius museístics. Per la seva part, el director del Museu Trepat, Jaume Espinagosa, ha destacat la potenciació dels tallers artístics i la presència del jazz, gènere musical que s’estrena a la programació.

Conferència sobre efectes especials al cinema

Tallers d’art en clau de dona

Els tallers familiars reivindiquen la figura de l’artista nord-americana de raça negra Louis Maliou Jones (1905–1998), que va lluitar pels drets civils de la comunitat afroamericana i contra la discriminació de les dones. És considerada una de les pintores i il·lustradores més influents de la seva generació. L’art també és present amb el taller d’expressionisme americà de Solaç inspirat en Helen Frankenthaler (1928-2011), pintora d’art abstracte representativa del corrent color field. D’altra banda, els populars personatges del programa televisiu Sesame Street són el leit-motiv d’un taller de decoració de cupcakes. Quant a audiovisuals, es projecta una producció pròpia del Museu Trepat amb realització de Roser Miarnau: Història contemporània d’Estats Units al voltant del tema de la guerra i el petó. L’apartat d’exposicions té com a protagonistes la sèrie de teles de Josep Maria Cazares titulada Músics de jazz a Nova York i la col·lecció de cotxes americans de Garatge Mundial Tàrrega i Club Vehicles Històrics de Lleida.

Mc Trepat 2019-2

Música de barres i estrelles

La progrmació musical arrncava dissabte amb  una ballada amenitzada per Angel’s Groups i Country Lizard Tàrrega, a la qual va seguir un concert d’Ondara Gospel (22h). La programació musical del McTrepat continuarà el diumenge 20 amb l’exhibició de Som Swing TRRG (12:30h), el concert de jazz de Gresca Quartet (18h) i l’homenatge a Elvis Presley amb DC Evils of Elvis (21h). Diumenge també s’oferirà la xerrada de Dave Giribet titulada ‘Steve Jobbs i els targarins’ (13h). Durant tot el cap de setmana, el recinte acull ‘food-trucks’ amb elaboracions típiques dels Estats Units. En paral·lel, les naus museïtzades romanen obertes als visitants proposant un viatge en el temps cap al passat industrial del territori.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/urgell/cap-setmana-d-art-cinema-musica-i-gastronomia-mctrepat-tarrega/20191019194511059890.html


© 2020 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 649 811 596 - [email protected]