Imprimir

La Colla gegantera El Gavatxet commemora el 15è aniversari del Bernat i la Sansa

territoris.cat | 16 de de juliol de 2019

La Colla Gegantera i Grallera El Gavatxet de Golmés
La Colla Gegantera i Grallera El Gavatxet de Golmés

Golmés va reunir aquest dissabte setze colles geganteres procedents de la Noguera, l'Urgell, el Segrià, les Garrigues, la Segarra i fins i tot del Vallès Occidental, per participar en la sisena Trobada que organitza la Colla Gegantera i Grallera El Gavatxet, de la població del Pla d'Urgell.

L'entitat golmesenca va aprofitar la trobada de cultura popular, per commemorar el quinzè aniversari dels gegants Bernat i la Sansa, i el cinquè del Salvador i Montserrat. Es tracta dels quatre personatges que representen a Golmés en les festes tradicional en les que hi participa El Gavatxet.

La plantada dels gegants a la plaça del Raval de GolmésLa Trobada Gegantera i Grallera va plantar als protagonistes en la plaça del Raval, als que si van afegir un bon grapat de capgrossos. Tots plegats van participar en la cercavila per carrers i places de Golmés, al ritme de les gralles i la percussió, una convocatòria que va reunir més de mig miler de persones gaudint d'una de les iniciatives de cultura popular més arrelades al territori lleidatà.

La Trobada va finalitzar a la plaça Catalunya amb el ball de cloenda, que va donar pas al sopar de germanor ofert pels membres de la Colla El Gavatxet i l'Ajuntament de Golmés.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/pla-d39-urgell/colla-gegantera-gabatxet-commemora-15e-aniversari-bernat-i-sansa/20190716125243058017.html


© 2020 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 649 811 596 - [email protected]