La salut obliga a Eduard Jové a deixar la direcció d'ADSALUT i Carla ràdio

Eduard Jové a carla Ràdio
photo_camera Eduard Jové a carla Ràdio

En la revista Territoris Magazín del desembre del 2017 publicàvem un article a Eduard Jové, una persona que ha dedicat vint anys l'activisme social en vers de les persones amb discapacitats. Impulsors de projectes per a la integració, a través de la ràdio Jové afectat per una discapacitat, ha treballat per demostrar la capacitat de les discapacitats.

Després d'aquest bagatge, Edu Jové, es veu obligat a deixar l'activitat per tenir cura de la seva salut i ens ha fet arribar una carta per tal de fer-vos partícips del seu comiat.

Eduard Jové

La nostra ha estat una relació de sinceritat, confiança i estimació plena d'amor, tant pel treball, per a integració, per l'ajuda i per l'acompanyament a les persones.

Estimades i estimats, em sento en l'obligació d'escriure-us unes poques paraules per acomiadar-me de vosaltres com a president i responsable en la direcció de l'ADSALUT associació i la Carla ràdio.
No vull fer cap discurs... i humilment... m'és impossible encabir els darrers vint anys de la meva vida en quatre ratlles.

He compartit tot, he après molt, he donat el que tenia i també he perdut... la salut, el que és tant important i necessari per poder donar... la font de la salut.

Ara, vint anys després d'aquell 1998 amb la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Lleida (ONCOLLIGA COMARQUES DE LLEIDA) (www.contraelcancer.org) i des de 2007 amb l'A D S A L U T associació, Discapacitats i Salut (www.adsalut.org) i la Carla ràdio, em veig en l'obligació sí o sí de seguir les que ara són per mi les més estrictes indicacions mèdiques per a tenir cura de la meva salut, perquè el fet d'estar en la cadira de rodes només m'ajuda a afectar-me d'un infart cerebral o talment d'un infart coronari, i és clar, volem evitar-los.

No us avorriré amb més detalls de salut.

Vull agrair a tothom, qui amb les vostres opinions, m'heu autoritzat i animat a cuidar-me des de setembre de l'any 2018 (moment crític i que vaig haver de prendre la determinació) Ara tot just començo aquest nou repte d'aprendre com tenir cura per evitar aquestes afectacions que us he comentat abans.

També us he de dir què estic content, perquè sembla que podrem donar continuïtat als nostres projectes en la persona d'una nova presidenta, que de ben segur, tan aviat podrà, es posarà en contacte amb vosaltres via e-mail o la pàgina de la Carla ràdio a Facebook https://www.facebook.com/carlaradio.

La nostra relació segueix d'ara en la mesura que decidiu. Per la meva part, serà igual i si pot ser millor, i també més propera si cal!

Qualsevol cosa q necessiteu, sóc aquí sempre! Gràcies!
Us estimo sense mesura!

Eduard Jové és un jove de Puigverd de Lleida a qui una discapacitat va deixar en una cadira de rodes. Una circumstància que l’Eduard va utilitzar, per una banda, per demostrar la voluntat que les persones amb discapacitats poden tenir i, per altra, per sensibilitzar la resta de la societat de la capacitat que poden demostrar les discapacitats

L'esforç invisible per a la integració social de les persones amb discapacitats

Fa uns deu anys vaig conèixer Eduard Jové de manera circumstancial, a través d'una bona amiga. Aquest jove de Puigverd de Lleida havia arrencat, en aquelles dates, un incipient projecte de suport a les persones amb malalties mentals a Mollerussa.

La iniciativa em va semblar creativa o, si més no, em va cridar l'atenció en tractar-se d'una emissora de ràdio en línia en la qual participaven persones amb afectacions de salut mental. I, també, per la meva afinitat amb el món radiofònic, en el qual em vaig iniciar professionalment.

ADSALUT CARLA RADIO 2Va ser una trobada sorprenent. I és que no em podia imaginar que la comunicació, i en especial la radiofònica, es pogués convertir en eina terapèutica, encara que aquesta paraula no agrada gaire a Jové. De fet, és per tal de situar el lector i explicar-li que aquest personatge havia trobat la manera d'utilitzar un micròfon com a mesura rehabilitadora perquè les persones afectades es poguessin obrir al seu entorn social més proper.

I fou així que em va explicar que el seu projecte s'anomenava CARLA, abreviatura de Canal Alternatiu de Lliure Audiència. Els seus primers usuaris van ser els membres de la, també acabada de crear, Associació Salut Mental Ponent, amb els quals vàrem coincidir aquell dia.

D'aquella trobada en va sorgir un reportatge que es va publicar al diari La Mañana, i que es va titular 'Capacitat de les discapacitats'. Van ser unes línies en les quals es van intentar destacar les característiques del projecte, i es feia també una breu pinzellada de la trajectòria del seu instigador.

ADSALUT CARLA RADIO 1La veritat és que en aquella ocasió no vaig tenir d'interès que hauria sigut adequat per aprofundir en les circumstàncies que havien portat un jove en cadira de rodes a desplegar un projecte destinat a persones afectades per altres malalties. Però, bé, crec que el reportatge va reflectir objectius i destinataris del projecte CARLA Ràdio.

Vuit anys més tard, i també de manera circumstancial, torno a coincidir amb el nom d'Eduard Jové. En aquesta ocasió, un concert benèfic del músic i compositor David Pradas per l'entitat ADSALUT i CARLA Ràdio em recorda aquell reportatge al diari La Mañana i no puc fer altra cosa que posar-me en contacte amb ell per saber en quin punt es troba la seva iniciativa i, sobretot, en aquesta ocasió, per conèixer millor què el va portar a impulsar-la.

Aquest cop vaig voler saber-ne més coses, aquells detalls que després ens fan entendre el perquè algunes persones es marquen objectius a la seva vida com a conseqüència d'alguna reflexió o troballa interior. Així ho vaig poder esbrinar en aquesta nova trobada amb ell.

Comentaris