Imprimir

Les Jornades Europees del Patrimoni arriben al retaule de Vilanova de Bellpuig

territoris.cat | 08 de d’octubre de 2019

L'església de Vilanova de Bellpuig
L'església de Vilanova de Bellpuig

 


 

Tres guies de luxe conduiran les Jornades Europees del Patrimoni per Vilanova de Bellpuig: el conservador del Museu Nacional d’Art de Catalunya, Joan Yeguas; el mediàtic historiador de l’art i professor a la Universitat de Lleida, Alberto Velasco; i la historiadora de l’art del Museu de Tàrrega, Roser Miarnau. Les Jornades es celebraran el dia 13 d’octubre i la visita tindrà com a element central el retaule de la Mare de Déu del Lliri.

El retaule del segle XV es va salvar de les flames de 1936, fet que li confereix una singularitat com a peça única conservada a la comarca del Pla d’Urgell d’aquesta època

Un altre element d’interès seran les visites a cases pairals que obriran només per aquesta ocasió a guies i visitants. Entre les cases que es destaquen hi ha l’antic Cal Apotecari, actual ajuntament, i l’antiga alcaldia (segle XVI), cal Tudela (segle XVII) o cal Palau (segle XIX). També es visitarà l’església parroquial, la més antiga de la comarca del Pla d’Urgell (segle XIV).

Reunió dels membres de Mascançà i de l'Ajuntament Vilanova BellpuigReunió dels membres de Mascançà i de l'Ajuntament Vilanova Bellpuig per fer accions de difusió del patrimoni i de la memòria històrica.

FOTO 5 RETAULE DE LA MARE DE DÉU DEL LLIRI DE VILANOVA DE BELLPUIGLa visita és gratuïta i no cal inscripció. Les Jornades Europees del Patrimoni se celebren ininterrompudament des de 1991 a Catalunya, impulsades per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural a iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea. Hi participen centenars de municipis catalans. Al Pla d’Urgell, el Centre de Recerques Mascançà les organitza anualment des del 2012 i ja han recorregut set poblacions diferents.

 

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/pla-d39-urgell/jornades-europees-patrimoni-arriben-retaule-vilanova-bellpuig/20191008124717059528.html


© 2021 Territoris.cat

Telèfon  649 811 596 - [email protected]