Imprimir

L'esport i el paisatge del Pla d'Urgell reuneix 850 participants en la Cati-gat

territoris.cat / Josep A. Pérez | 26 de d’abril de 2015

La sortida de la vuitena edició de la Cati-Gat a Fondarella.
La sortida de la vuitena edició de la Cati-Gat a Fondarella.

El Club Esportiu de Fondarella ha exercit com amfitrió de la marxa BTT que ha recorregut un centenar de quilòmetres pels 18 pobles del Pla d'Urgell, amb parada d'avituallament a l'Estany d'Ivars i Vila-sana.

La Cati-Gat ha demostrat el poder de convocatòria en la vuitena edició, ja que l'organització s'ha vist obligada a ampliar el nombre d'inscripcions en dues ocasions, passant de les 700 a les 850 inscripcions. Una edició que ha tingut com a centre logístic Fondarella, municipi des del qual el Club Esportiu ha actuat com a amfitrió, amb el suport de Club Excursionista de Linyola, que va ser l'instigador de la Pedalada Popular del Pla d'Urgell.

A les vuit del matí, l'alcalde de Fondarella i president de la Diputació Joan Reñé, donava el tret de sortida a la Bici-Tour del Pla d'Urgell que recorrerà un centenar de quilòmetres en tres circuits, un recorregut llarg de 100 quilòmetres, un de mitjà de 65 quilòmetres i un més curt de 45 quilòmetres.

L'itinerari discorre en els termes de Fondarella, El Palau d’Anglesola, Mollerussa, Vilanova de Bellpuig, Golmés, Vila-sana, Castellnou de Seana, Barbens, Ivars d’Urgell, Estany d’Ivars i Vila-sana, Vallverd, Linyola, Els Arcs, El Poal, Bellvís, Bell-lloc d’Urgell, Torregrossa, Sidamon, Miralcamp i Fondarella. Una de les parades d'avituallament s'ha fet en el punt d'informació de Cal Sinén al Parc Natural de l'Estany d'Ivars i Vila-sana.

Joan Reñé ha explicat, que es tracta d'un esdeveniment esportiu molt travat al territori i a les persones amb un elevat nombre de participants, que ha superat els 850, i una organització complexa que cada any lidera un dels pobles participants.

La marxa està pensada per donar a conèixer espais d’interès natural, com l’entorn de l’Estany d’Ivars Vila-sana; els sostres comarcals coneguts com la Fita Alta al terme de Sidamon i el Tossal de l’Infern al terme de Miralcamp; altres espais com el mirador del Barranc de Linyola, el salt del Duran i les diferents banquetes dels canals auxiliars al Canal d’Urgell; la majoria d’esglésies de la comarca, altres construccions i edificis històrics i emblemàtics, entre d’altres.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/esports/l-esport-i-paisatge-pla-d-urgell-reuneix-850-participants-cati-gat/20150426113409017034.html


© 2020 Territoris.cat

Telèfon  649 811 596 - [email protected]