La Federació Sardanista fa una crida a les escoles de Lleida per participar en el Saltem i Ballem

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida fa una crida a prop d’un centenar de centres escolars perquè participin al programa d’aprenentatge Saltem i Ballem.

photo_camera Una imatge del concurs de sardanes d'Agramunt d'aquest 2012.

Només falta una setmana perquè els escolars lleidatans comencin les classes i per aquest motiu, la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida ja ha engegat la maquinària per tirar endavant una nova edició del programa d'aprenentatge de sardanes Saltem i Ballem. Enguany, la Federació s'ha marcat com a objectiu arribar a més infants i per aquest motiu, ha ampliat el nombre de centres escolars a qui dirigeix la proposta, passant dels 50 del curs passat als més de 80 d'aquest 2012-2013. Per això, des del Saltem i Ballem s'ha començat a enviar la proposta a les diferents escoles per tal que aquestes es puguin inscriure el més aviat millor.

Aquest any, a més de la modalitat de curs, que consta de 14 hores de classe, l'organització ha ideat tallers, per tal de donar coneixements bàsics en menys sessions i poder arribar encara a més joves. Una trentena de monitors s'encarregaran de fer possible aquest aprenentatge, una plantilla que la Federació confia en poder ampliar per tal d'arribar a cobrir totes les possibles inscripcions que es donin.

L'altra novetat d'enguany és tecnològica. I és que per primera vegada, les inscripcions al programa, que ja estan obertes, es poden fer a través de la pàgina web www.sardalleida.org, de manera més àgil i més ràpida que seguint els mètodes tradicionals, que mica en mica aniran perdent pes en la comunicació del programa a favor del correu electrònic.

La darrera edició del programa, amb més de 20 anys d'història, va cloure's l'abril passat a Organyà en una trobada que va aplegar fins a 200 escolars. Malgrat tot, el programa havia arribat a 667 alumnes de Primària de 27 escoles diferents, unes xifres molt menors als 2.500 que per exemple, es podien inscriure fa uns deu anys. Per això, la Federació vol tornar a potenciar l'aprenentatge de la sardana entre els més menuts com una eina que no només serveix per aprendre a ballar la dansa nacional, sinó també per potenciar la gimnàstica o les matemàtiques i a més a més, potenciar l'intercanvi d'experiències entre els joves.

En aquest sentit, la Federació vol posar també l'aprenentatge de la sardana a l'abast dels mestres, a través dels Centres de Recursos. D'aquesta manera, els docents podrien incorporar la sardana al currículum dels estudiants com ja fan set centres de Lleida, amb èxit.


Comentaris