Imprimir

Linyola inicia els treballs per localitzar la cripta de l’església de Santa Maria

territoris.cat | 13 de Desembre de 2018

Treballs de geolocalització a l'esglèsia de Santa Maria de Linyola 1
Treballs de geolocalització a l'esglèsia de Santa Maria de Linyola 1

Els geòlegs de la Universitat de Barcelona han iniciat aquest dimarts els treballs per a localitzar les possibles restes de cavitats o elements arquitectònics que es puguin trobar en el subsòl de l'església parroquial de Santa Maria, concretament una cripta que segons els historiadors i la memòria oral del municipi es podria trobar darrere de l'altar major del temple.

Treballs de geolocalització a l'esglèsia de Santa Maria de LinyolaEls geòlegs han iniciat la prospecció amb el suport d'un georadar que escaneja el subsòl fins a una profunditat on es podrien trobar les restes de la cripta o de possibles enterraments que s'haurien fet en el recinte, i posteriorment elabora un mapa en tres dimensions de les esmentades zones.

Els treballs també s'han dut a terme en la zona perimetral de l'església, donat que algunes persones grans del municipi havien explicat que existien sitges o túnels en aquesta zona.

Segons l'alcalde de Linyola Àlex Mases, el consistori va encarregar aquests treballs amb l'objectiu de poder constatar l'existència d'elements que poguessin tenir un interès històric i patrimonial pel municipi, ja que molts estudiosos i persones del poble han parlat de l'existència de les restes.

Linyola ha valorat el temple i els elements d'aquest, com a atractiu turístic, afegit al nucli antic on es troben les arcades i l'edifici consistorial.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/pla-d39-urgell/linyola-inicia-els-treballs-per-localitzar-cripta-l-esglesia-santa-maria/20181213183024053551.html


© 2019 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 973 606 329 - [email protected]