Imprimir

El Patronat Fira de les Garrigues lliurarà el Premi Cultura de l’Oli 2016 a la Fundació Alícia

garrigues.cat | 18 de de desembre de 2015

Els protagonistes de la presentació de la 53a Fira de l'Oli i les Garrigues al Recinte de Sant Pau a Barcelona.
Els protagonistes de la presentació de la 53a Fira de l'Oli i les Garrigues al Recinte de Sant Pau a Barcelona.

El Recinte Modernista de Sant Pau a Barcelona ha acollit aquest 16 de desembre, la presentació nacional de la 53a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que tindrà lloc els propers 15, 16 i 17 de gener a les Borges.

El Recinte Modernista de Sant Pau a Barcelona ha acollit aquest dimecres, 16 de desembre, l’acte de presentació nacional de la 53a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que tindrà lloc els pròxims 15, 16 i 17 de gener a les Borges Blanques. 

En el transcurs de la presentació, s’ha anunciat l’agermanament entre la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers, en representació del pa de Catalunya, i el Patronat Fira de les Garrigues, en representació de l’oli de les Garrigues. També s’ha donat a conèixer la concessió del Premi Cultura de l’Oli 2016 a la Fundació Alícia, per ser un centre de recerca, amb vocació social i obert a tothom, dedicat, com fa la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, a promoure la bona alimentació.Jaume Biarnés, de la Fundació Alícia, agraint la concessió del Premi Cultura de l'Oli 2016

Durant l’acte, en el que s’han presentat les novetats més destacades de la propera edició del certamen, així com el seu nou anunci audiovisual, ha intervingut el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, i l’alcalde de les Borges Blanques i president del Patronat Fira de les Garrigues, Enric Mir i el gerent del Patronat, Jordi Ribalta. El centenar d’assistents, també han escoltat els agraïments de Manel Llaràs, com a president dels flequers catalans, i del cuiner Jaume Biarnès, com a responsable de patrimoni de la Fundació Alicia, a més de poder gaudir de la interpretació de diferents peces musicals de la cantautora Meritxell Gené.

Ciuraneta ha posat la Fira com a exemple de la capacitat de superació i millora, que li ha permès ser un referent de l’oli i les Garrigues, més enllà de Catalunya i posicionar-se a nivell europeu.

Prèviament, s’han dut a terme dues visites guiades a Sant Pau, el recinte modernista més gran d’Europa, considerada una de les obres més importants de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. En acabar hi ha hagut una degustació d’oli i productes de les Garrigues.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/garrigues/patronat-fira-garrigues-lliurara-premi-cultura-l-oli-2016-fundacio-alicia/20151218204142029673.html


© 2020 Territoris.cat

Telèfon  649 811 596 - [email protected]