Imprimir

Primera actuació en la carretera de Vilanova de Bellpuig a Golmés

pladurgellaldia/Josep A. Pérez | 06 de de març de 2015

Joan Trull i Jordi Calvís presencien l'enderroc del magatzem a la carretera de Vilanova.
Joan Trull i Jordi Calvís presencien l'enderroc del magatzem a la carretera de Vilanova.

Aquest divendres els alcaldes de Golmés i Vilanova de Bellpuig Jordi Calvís i Joan Trull presenciaven il·lusionats els primers moviments de la rehabilitació de la carretera que uneix ambdós municipis.

Les maquines, començaven aquest divendres, ha enderrocat el magatzem que es troba a la carretera de Vilanova de Bellpuig, com a pas previ a l'inici de la primera fase de la rehabilitació d'aquesta via. Un projecte que segons explicava l'alcalde de Vilanova de Bellpuig Joan Trull, el municipi espera des de fa més de vint anys.

La Diputació de Lleida va posar fil a l'agulla per donar resposta a l'antiga reivindicació de Vilanova, d'una banda per tractar-se de l'única via de comunicació amb la comarca i amb la resta d'infraestructures i vies de comunicació, i per altra per la perillositat de l'actual traçat. L'ens provincial va redactar el projecte amb un pressupost de 927.000 euros per desplegar l'execució en diverses fases.

La primera actuació, que s'inicia aquest divendres es durà a terme en dos trams; el primer, en els 400 metres inicials en el terme de Golmés, i el segon del quilòmetre 1,04 a l'1,460, en el que es troba un revolt molt pronunciat. Un primer tram que s'ha pressupostat en 267.000 euros.

En els primers 400 metres de l'actuació, s'ampliarà la calçada dels 5 al 7 metres, dels que un metre es destinarà a vianants, ja que es tracta d'un accés a la zona de lleure del municipi de Golmés. Per altra, en aquest tram es troben diversos habitatges, dels que els seus propietaris havien denunciat en moltes ocasions la perillositat per accedir als mateixos. Per aquest motiu també s'instal·laran mesures per reduir la velocitat.

 

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/pla-d39-urgell/primera-actuacio-carretera-vilanova-bellpuig-golmes/20150306161930016409.html


© 2021 Territoris.cat

Telèfon  649 811 596 - [email protected]