02.06.2020 |

"Quina vergonya”

"Quina vergonya”

Quina vergonya d'afició.

Aquest diumenge vaig anar amb la família al camp de futbol d'Artesa de Segre, a veure el partit entre L'Artesa i el Juneda.

Quan vaig arribar, a les grades vaig llegir un cartell amb unes recomanacions que em van agradar: "No cridar, no insultar l'àrbitre ni als jugadors, passar-ho bé i gaudiu de l'esport..."

L'Artesa va dels primers de grup i el Juneda una mica més endarrera. Només començar el grup local va marca el primer gol, i el grup d'animadors de l'Artesa, entre els que em vaig assentar, van començar a animar l'equip però també van començar a insultar el linier i a insultar l'àrbitre i a alguns jugadors del Juneda. Abans de la mitja part i jugant força bé, el Juneda guanyava d'1-3. A la segona part, els crits i els insults de l'afició de l'Artesa van continuar i van accentuar-se.
 

Quina vergonya d'arbitratge.

Quan faltaven 10 minuts del final, l'àrbitre expulsa un jugador del Juneda. Quan faltaven 5 minuts, xiula un penal a favor de l'equip local, que acaba en gol. Aquestes dues jugades força discutibles. 

Passats dos minuts, xiula el segon penal i expulsa el segon jugador del Juneda. Al minut 90 el resultat era empat. Ara protestaven les dues aficions, fins i tot els jugadors demanen a l'àrbitre que faci fora els seguidors de darrere la porteria, i l'entrenador de l'Artesa els demana que es retirin. 

L'actuació arbitral continua tan malament, que ja passat el temps reglamentari, i després de xiular un corner a favor de l'Artesa fan el gol del desempat. Guanyen els locals 4-3. Llavors els jugadors del Juneda surten del camp i els seguidors de l'Artesa entren al terreny de joc per saludar el seu equip. Jo no he sentit l'àrbitre xiular final, però la gent ja marxa, els seguidors de Juneda indignats, amb la sensació d'un robatori, i els locals contents.

He pogut veure l'acta de l'àrbitre i és plena d'incongruències i de mitges veritats. Una vergonya

Demanaria la Federació que parli amb els àrbitres i que intentin ser més imparcials. Es tracta d'un esport i cal seguir unes normes tots: jugadors, afició i equip arbitral.

"Quina vergonya”
comentaris