Opinió

Fem la carta als reis?

Després de l'any passat en temps de pandèmia, voldríem tindre l'esperança de rebre molts regals útils, encara que algú probablement es trobarà amb algun regal que no esperava
Bé, tot i el títol d'aquest article, no parlaré ni del Melcior, ni de Gaspar ni de Baltasar, sinó de la carta als reis que ben aviat farem tots els partits polítics, tot i que alguns ja han rebut el catàleg a la bústia i ja ho estan fent, només cal seguir els mitjans de comunicació per saber quins seran els regals estrella de la temporada.

Ara d'aquí a poc temps entrarem en temporada de rebaixes i de compres anticipades, si, encara que no ho sembli parlo de pressupostos, tant de l'Estat, com de la Generalitat de Catalunya, com també dels mateixos Ajuntaments, i és que les rebaixes hi han arribat per tothom.

Per la ciutadania de carrer, ens arriben uns catàlegs que semblen molt diferents dels que reben les formacions polítiques que ens representen, algunes evidentment volen regals o presents de més valor, alguns parlen de valors ètics, altres de caràcter social, altres de reduccions d'impostos, i alguns si parlem d'Ajuntaments petits, farem el que podrem.

Ens atansem a les festes de Nadal, i després de l'any passat en temps de pandèmia, voldríem tindre l'esperança de rebre molts regals útils, encara que algú probablement es trobarà amb algun regal que no esperava.

En aquest cas crec en humil percepció, que haurem de recuperar tradicions arrelades a les nostres cultures siguin d’on siguin, per poder rebre algun regal desitjat, altres probablement miraran d'apallissar a una soca que no té cap culpa de res, però de la que sortirà algun regal desitjat, o pot ser no, i si no sempre ens quedarà anar a tirar la carta a la legítima comitiva de SS.MM. Reis d'Orient.

El temps de negociació o de rebaixes té una data límit, així que no perdrem el temps mirant catàlegs caducats, i anem directament a les botigues a comprar els regals, i si, continuo parlant de pressupostos per si algú encara no ha interpretat la ironia d'aquest article.

Una ironia amable, ja que d'aquests catàlegs o regals en tocarà subsistir un any més sota els paraigües de les decisions de les nostres formacions polítiques, siguin del criteri que siguin, però per sort també tindrem una altra oportunitat amb la "grossa de Nadal" o la "loteria Nacional" però malauradament ni tothom hi juga, i fins i tot algunes porten recàrrec.

Així que sense mes, ús desitjo a totes i tots molta sort i un molt bon Nadal i bon any nou.

Comentaris