Opinió

Ja teniu la Gorra? Aquest diumenge us esperem a la Seu Vella!

Membres de l’Associació de Donants de Sang del Segrià i de l’Urgell col·laboraran en un taller de dibuix adreçat als més petits, tot fomentant la promoció de la donació de sang entre les mares i els pares assistents

Des de la Federació Catalana de Donants de Sang us volem convidar a una nova edició del Posa’t la Gorra, pels nens i nenes amb càncer, que se celebrarà el proper diumenge -dia 27- a la Seu Vella de Lleida.

Membres de l’Associació de Donants de Sang del Segrià i de l’Urgell col·laboraran en un taller de dibuix adreçat als més petits, tot fomentant la promoció de la donació de sang entre les mares i els pares assistents.

Des de la gran família dels donants de sang estem molt contents de poder participar novament en aquesta festa de la solidaritat i l’altruisme, ja que feia 2 anys que degut a la pandèmia no havíem pogut realitzar activitats multitudinàries que mantinguin i potenciïn la xarxa social entre les diverses entitats de caire social d’arreu de les comarques de Lleida.

Per això és tan important que tothom hi participi i pugui observar la implicació i la germanor de les associacions participants, unides per fer pedagogia d’aquest tipus de malalties i recaptar recursos que ens ajudin a millorar la vida de molts infants que pateixen càncer -i de les seves famílies, que han d’implicar-se incondicionalment en totes les conseqüències i contratemps diaris de la malaltia-.

En aquest sentit, des de la nostra vessant, educar i transmetre valors als més petits ens ajuda a promoure i fomentar la importància de la donació de sang i plasma, i -de retruc- també a altres generacions (mares i pares, germans, padrines i padrins, tietes, etc.). – “Obrir els braços i donar sang” és quelcom que ha d’entendre’s com un gest cívic, de compromís social, i per això necessitem unir-nos a altres entitats d'arreu del territori -com és el cas d’Afanoc- per traslladar-los el nostre missatge ... i fer pinya!

Sabeu qui és “La Geganta de la Sang”? Doncs el proper diumenge també hi serà! I portarà fitxes perquè les nenes i nens pintin i dibuixin, mentre les seves mares i pares aprenen què és el plasma i la necessitat de donar-ne, de forma habitual. – A més, realitzarem el sorteig de molts regals... i també donarem globus vermells, semblants a les “Gotes Viatgeres” -que salven milers de vides cada dia-, a totes les nenes i nens que ens visitin!

Si us animeu a venir, de les 10,30h fins a les 13,30h, estarem ubicats al costat del Claustre. Recordeu que, gràcies al Consorci del Turó de la Seu Vella, l’entorn que visitareu és cultural i històricament incomparable! – Veniu amb amigues i amics, germans i germanes, o bé qualsevol familiar que vulgui passar una bona estona! Podreu endur-vos un Conte de les Gotes Viatgeres (creat per la Toñy Castillo, responsable de l’Aula Hospitalària Dr. Antoni Cambrodí de l'Hospital Arnau de Vilanova), del Pardalet Ferit (escrit per en Josep Vallverdú i il·lustrat per la Pilarín Bayés)... i de la Geganta de la Sang (amb il·lustracions de l’Ermengol)!

Comentaris