08.12.2022 |

La seguretat laboral no és un joc

La seguretat laboral no és un joc

Arran de la notícia de les denúncies interposades per la UGT-FeSP de les Terres de Lleida a l'Ajuntament d'Almacelles, cal aclarir alguns dels comentaris fets pel seu alcalde al respecte. És trist que un polític amb l'experiència i la trajectòria del Sr. Ibarz, que a més, va ser delegat sindical amb la UGT, utilitzi uns arguments tan fluixos per desvirtuar el fet que ens ha portat a denunciar el Consistori.

La UGT fa tres anys que intenta dialogar per millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores d'aquest ajuntament, feina que ens ha resultat molt complicada i tan infructuosa que fa uns mesos vàrem interposar una denúncia davant la Inspecció de Treball on quedava palès la manca d'un Pla de Prevenció adient als llocs de treball, un Pla d'Igualtat inexistent i la manca de formació en prevenció de totes i tots els treballadors. Tot i la resolució d'Inspecció, avui dia encara no s'han arreglat totes les deficiències. Cal recordar que llavors no estàvem en campanya electoral sindical. També podem fer esmena a la darrera reunió de Prevenció, on la UGT instava urgentment a solucionar els greus problemes en seguretat al magatzem de la brigada. Inclús l'empresa de prevenció que l'Ajuntament té contractada va remarcar la urgència d'actuar en diversos llocs de treball. Una situació a la qual el Consistori va contestar que no tenien diners i que potser a finals d'any ho començarien a mirar.

Les denúncies d'UGT no són propaganda electoral. Són fruit de la inoperància i del poc interès que mostra l'Ajuntament d'Almacelles per la protecció i la seguretat de les seves treballadores i treballadors.

El fet que el senyor Alcalde es defensi d'una manera tan peregrina atacant a qui realment ha volgut dialogar, deixa clar quines són les seves prioritats; i no són precisament la negociació ni el diàleg. En podem donar fe amb la quantitat d'escrits, sol·licituds i reunions mantingudes amb les seves regidores i amb el resultat fracassat de tot plegat.

El diàleg que el senyor Ibarz exigeix és aquell del que ell prescindeix quan amenaça als treballadors de la brigada amb acomiadar-los a tots i externalitzar el servei. Tàctica de la por que ja va practicar amb la policia local quan la UGT li va demanar que solucionés els problemes existents en aquest àmbit.

Un servidor públic hauria de saber quines són les prioritats del seu càrrec i la seguretat i salut dels seus treballadors i treballadores ho són. Per la UGT la prioritat és i sempre seran les treballadores i treballadors.

Nosaltres no faltem a la veritat, i encara que és cert que les informacions han estat una mica confuses, l'accident ha estat molt greu i el treballador continua ingressat a l'hospital.

L'Ajuntament d'Almacelles té detectats problemes de Salut laboral que requereixen una actuació urgent i si el Consistori no veu aquesta necessitat, la UGT com sindicat no pot restar indiferent.

Deixem que sigui la Inspecció qui digui com estan les coses, amb la certesa que aquest episodi trist i dolorós comportarà la millora de les condicions laborals de totes i tots els treballadors de l'Ajuntament d'Almacelles.

La UGT serem sempre, drets, sempre lluita, i un exdelegat sindical ho hauria de saber, senyor Ibarz.

La seguretat laboral no és un joc
comentaris