07.05.2021 |

En temps de pandèmia III

Un pla d'ajudes d'emergència social presentat per l'equip de govern per un total de 20.000 euros obert a aportacions econòmiques per part dels veïns del poble
En temps de pandèmia III

La lluita contra la pandèmia de la COVID-19 i la consegüent crisi econòmica s'està portant a terme per totes les institucions. La Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Segrià han endegat diverses ajudes pels ajuntaments de la zona destinades a actuacions vers la població, els petits comerços, la cultura, els menjadors escolars, etc.

El ple de l'Ajuntament d'Alcoletge del passat 25 de maig va veure com l'equip de Govern (Primàries) i els grups de l'oposició (PSC, ERC i Cs) consensuàvem una sèrie de mesures per millorar la situació després de l'Estat d'Alarma. La constitució d'una mesa de treball amb tots els grups ha permès portar al proper ple l'aprovació de les següents línies.

Un pla d'ajudes d'emergència social presentat per l'equip de govern per un total de 20.000 euros obert a aportacions econòmiques per part dels veïns del poble.

  • Donatiu de 2.000 euros a la recerca de la COVID-19.
  • Ajuts per tancament de l'activitat durant l'Estat d'alarma per un valor total de 10.500 euros.
  • Ajuts per inversions i despeses per la digitalització de les empreses per un total de 5.000 euros.
  • Ajuts per a les persones i famílies en situació de vulnerabilitat, amb una dotació de 20.000 euros.
  • Suport a les entitats culturals i adaptació d'activitats i festes a la nova normalitat.
  • Borsa de treball per a la campanya de la fruita.
  • Pla especial per la neteja i desinfecció de mobiliari urbà i carrers.
  • Informació adient mitjançant e-bandos a tota la població sobre normativa a complir en cada situació concreta.

En un principi, aquestes mesures tenen un pressupost de 45.000 euros. No és una quantitat tancada i és possible el seu augment amb una modificació de pressupost d'aquest any.

El que voldria destacar de tot aquest pla d'accions és el clima de consens que s'ha produït en les forces polítiques de l'ajuntament el qual ha permès arribar a acords en la dita mesa de treball. El consens davant una situació de crisi sobrevinguda com la que tenim ara és fonamental en qualsevol institució pública. És moment d'actuar units vers l'autèntic problema, la crisi sanitària i la crisi econòmica. Una qüestió que he repetit en anteriors articles i que considero imprescindible per sortir tots junts cap a un futur esperançador.

Són temps de pandèmia

En temps de pandèmia III
comentaris