Opinió

Gràcies per confiar en la meva honorabilitat

Els servidors públics tenim l’obligació de l’exemplaritat, del lideratge ètic a partir de valors inequívocs, més enllà de diferències ideològiques o personals. Per això, els ciutadans i les ciutadanes es mereixen que els servidors públics, ja siguem polítics o funcionaris, actuem sempre des de l’honestedat i el rigor.

Els servidors públics tenim l’obligació de l’exemplaritat, del lideratge ètic a partir de valors inequívocs, més enllà de diferències ideològiques o personals. Per això, els ciutadans i les ciutadanes es mereixen que els servidors públics, ja siguem polítics o funcionaris, actuem sempre des de l’honestedat i el rigor.

Amb tot, la confiança en els polítics passa per un dels seus moments més baixos i no cal dir que són molts els que, des de l’exercici del càrrec, han dut a terme accions que han contribuït a fer-la perdre. Però també cal remarcar que a molts no ens hi trobaran, que la immensa majoria dels alcaldes i regidors que conec fem política des de les idees i el consens, apostant pels projectes i les conviccions de construir un futur millor per a les persones, des de la moralitat personal, humilitat política i, sobretot, amb els diners públics.

Independentment de les idees que defensi cadascú, sempre he pensat que la política, com tot en la vida, s’ha de fer des de la veritat, sent sincers, autèntics i transparents. Per això, ara que la Fiscalia de Lleida ha decidit arxivar la denúncia “anònima” que posava en dubte la meva honorabilitat, m’agradaria aprofitar aquest escrit per agrair el suport incondicional de la meva família. Ells han estat també els qui més injustament han patit durant aquests poc més de 3 mesos que ha durat la investigació, amb la que hem col·laborat sense cap reserva, aportant tota la documentació i respostes que ens han sol·licitat.

També mereixen una menció meritòria totes les regidores i regidors de l’Equip de Govern de l’Ajuntament de les Borges Blanques, ja que també m’han donat el seu escalf, confiança i força per esperar que la veritat esvaís l’ombra sòrdida que alguns han volgut generar, per capgirar, amb l’ús del joc brut, la voluntat majoritària dels borgencs i les borgenques expressada a les dues darreres eleccions municipals.

Creguin-me que aquesta és la confiança que més respecte i consideració em mereix, més enllà de la que també agraeixo als funcionaris i tècnics municipals, als companys del PDeCAT i als amics personals de dins i de fora de la política, que durant aquest temps m’han transmès el seu absolut convenciment que l’acció de govern que estem duent a terme a les Borges la fem amb total honestedat i el compromís personal, en pro del benestar i els avenços que ens hem anat guanyant durant anys amb esforç i treball, sense permetre que ningú es quedi desatès i enrere per les dificultats de la situació actual.

Així, només em resta expressar-los que aquells que des de l’anonimat han intentat destruir i perjudicar la meva imatge, i l’honorabilitat dels homes i les dones que m’han acompanyat abans i ara, que no ho han aconseguit. Ans al contrari, tot plegat ens serveix per reivindicar amb més orgull els valors i el compromís de servei a la ciutadania borgenca, que ens ha fet l’honor de permetre’ns contribuir a preservar el seu benestar i qualitat de vida, pel que seguirem donant suport a la gent que necessita la nostra atenció, que ho passa malament, treballant sense pausa per a reactivar l’economia productiva, fent les coses fàcils a la gent emprenedora i treballadora, pel bé de la cohesió social, el progrés, la justícia i la igualtat d’oportunitats dels veïns i les veïnes de les Borges Blanques.

Comentaris