Opinió

Una majoria per continuar fent créixer les Borges

D’entrada, permeteu-me que no amagui la satisfacció de tota la candidatura de CiU per l’àmplia majoria aconseguida en aquests comicis locals del mes de maig, amb un increment del 45 % dels vots obtinguts en relació als últims del 2011, que ens permetran disposar d’un govern sòlid, ben complementat per continuar fent créixer les Borges.

D’altra banda, el fet d’encertar les raons d’aquest resultat és sens dubte encara més complex i demana més aprofundiment en les valoracions com també d’una objectivitat més acurada. En el cas de CiU, destacaria al seu favor el gruix ingent de treball de part de les regidories, des de la màxima dedicació, constància i humilitat, havent aconseguit minimitzar a nivell social els efectes d’una crisi que sembla instal·lada i de difícil reconducció, millorant així l’atenció i els serveis cap a la seva població, juntament amb d’altres factors més conjunturals, ens haurien permès uns resultats que no s’havien produït aquí des del 1991 amb l’alcalde Josep Domenech.

A més, si tenim en compte que no ha minvat pràcticament el nivell de  participació, un xic més del 60 %, tot i el sentiment de desafecció ciutadana envers la política, com al mateix temps el desgast que ha patit CiU al davant del Govern de la Generalitat, el resultat és encara més agraït.

Però ara ja no és hora de que perdem més temps en consideracions sobre el passat, ja que tenim a la vista un futur il·lusionant, amb l’oportunitat de consolidar no tan sols un nou model de gestió en l’àmbit municipal, basat en captar les prioritats i interpretar aquelles que són necessàries i en el possible no suposin un handicap a nivell econòmic, sinó una nova manera d’entendre la política com una vocació de servei cap a les persones que t’envolten. És bàsicament escoltar des de la proximitat, sentir en veu pròpia les dificultats i ajudar a resoldre-les el més ràpid possible, en lloc de voler lluir i presumir del càrrec, com massa sovint podia sentir la ciutadania envers els que figuraven al capdavant de la política.

En relació a les propostes de projecte per les Borges, aquest nou mandat és del tot motivador per a tots els vuit regidors de l’Equip de Govern, en primer lloc per no tenir que suportar cap llast del passat a nivell econòmic, sense factures o deutes vençuts per atendre, ni compromisos de pagament que no estiguin prevists en els pressupostos. Això ens permet afrontar les necessitats i sobretot les inversions amb tranquil·litat i la disponibilitat de recursos financers. Així, l’Arxiu Comarcal, la remodelació de la carretera al seu pas per la ciutat, la millora i enjardinament de l’Avinguda Francesc Macià, la Plaça del carrer Abadia al costat de l’Església, entre d’altres, per citar obres significatives que milloraran la imatge de la ciutat i el nostre benestar.

En l’àmbit de la promoció econòmica aspirem a disposar de les infraestructures necessàries, així com un espai amb sòl industrial, vitals per atreure empreses que generin llocs de treball, font d’ingressos continuats i revulsiu de l’economia local. En aquest sentit, podrem començar a desenvolupar el Polígon de Vaca-Roja que ajudarà clarament a desenvolupar les Borges.

Alhora, les comunicacions també són una prioritat estratègica en aquest proper mandat, ja que necessitem tenir d’una vegada un eix ràpid, segur i econòmic tant important per al transport de mercaderies, com de persones, com és l’N-240. No admetrem que la unió per autovia de dos ports marítims tant importants com són Tarragona i Bilbao, de 550 km, exclogui l’execució d’un tram d’obra de poc més de 50 km entre Montblanc i Lleida, sense justificació.

En definitiva, aquest govern estarà com sempre al servei del país i del procés d’independència que ens il·lusiona per aconseguir un futur millor per a tots, treballant amb dedicació plena amb un ambiciós projecte de ciutat per continuar augmentant la justícia social, el progrés econòmic i el benestar dels borgencs i les borgenques.

Comentaris