Opinió

Cultura segura, necessària i essencial

A Mollerussa, una bona part de l'activitat cultural la generen les nombroses entitats locals a les quals, aprofitant aquestes ratlles, vull fer arribar el nostre agraïment, un cop més, per la seva predisposició, la seva dedicació i el seu esforç en una tasca que es realitza sempre de forma altruista i en benefici del poble

La cultura és segura, diuen. I hauríem d'afegir, la cultura és necessària i és essencial, com ho és l'ensenyament, la salut o la seguretat pública, perquè és una de les característiques que identifiquen una societat i que, juntament amb la llengua, en mantenen la seva pervivència.

Malgrat això, en temps de crisi, el món de la cultura acostuma a ser el gran damnificat i sovint veu com se li retallen uns recursos ja de per si prou minsos.

A la nostra ciutat, una bona part de l'activitat cultural la generen les nombroses entitats locals a les quals, aprofitant aquestes ratlles, vull fer arribar el nostre agraïment, un cop més, per la seva predisposició, la seva dedicació i el seu esforç en una tasca que es realitza sempre de forma altruista i en benefici del poble.

Ara, arran de la pandèmia que estem patint des del passat mes de març, moltes d'aquestes entitats s'han vist greument afectades i han hagut de suprimir o ajornar actes i adaptar-se, en la mesura del possible, a aquesta nova situació pel que fa a cursos, reunions, assajos, formació i qualsevol activitat fins fa uns mesos rutinària.

És per això, que des de l'Ajuntament, ens toca estar al costat d'aquestes entitats i mirar d'ajudar-les a recuperar al més aviat possible la seva activitat, al mateix temps que hem de prendre noves iniciatives per engrescar la població a participar i a gaudir, sempre tenint presents i aplicant totes les mesures de seguretat, de qualsevol acte que es realitzi a la nostra ciutat. A poc a poc, volem recuperar el pols cultural, reobrir els espais a les entitats i el públic i reprendre la programació pròpia de l'àrea de Cultura potenciant un vessant més didàctic que pugui resultar atractiu per a un públic més jove que aprengui a estimar la Cultura en qualsevol de les seves disciplines i que garanteixi la continuïtat de les entitats i l'èxit de noves iniciatives culturals que puguin sorgir a la nostra ciutat.

Així doncs, també des de la regidoria de Cultura, treballem per recuperar el ritme viu que sempre ha caracteritzat la nostra ciutat i, en aquest aspecte, destaquem la reobertura i represa d'activitats de la Biblioteca Comarcal i del Museu de Vestits de Paper; la programació de concerts, xerrades i espectacles organitzats per les entitats i associacions abans esmentades o bé per la mateixa regidoria; l'estudi i recuperació de nous espais per activitats culturals i també en projectes singulars que facin de Mollerussa un referent cultural de les terres de Lleida.

En resum, ens mou l'afany de, en la mesura del possible, incentivar i acompanyar associacions, entitats i sobretot públic per a tornar a omplir els espais i les agendes, oferint el més ampli ventall d'actes possible en totes les disciplines culturals perquè, com ja hem dit, la cultura és segura. I necessària, molt necessària per tirar endavant com a país i com a societat.

Comentaris