05.10.2022 |

Cal recuperar la Brigada Municipal a Mollerussa?

Per desgràcia, a Mollerussa, aquests darrers temps, l'Alcalde i el seu equip de govern han anat reduint la plantilla de la brigada municipal i la seva capacitat d'actuació en benefici d'una major externalització de serveis a altres empreses privades externes
Cal recuperar la Brigada Municipal a Mollerussa?

Abans que res volem agrair públicament la tasca de la brigada municipal de Mollerussa, de la policia local i de totes i tots els voluntaris que hi han bolcat tot el seu esforç, per a fer-nos més suportables les inclemències meteorològiques que el temporal anomenat Filomena ens ha fet patir aquests darrers dies.

Aquest temporal ens ha mostrat el paper tan important que pot tenir una brigada municipal per a fer front a situacions d'emergència com les que s'han produït. Per desgràcia, a Mollerussa, aquests darrers temps, l'Alcalde i el seu equip de govern han anat reduint la plantilla de la brigada municipal i la seva capacitat d'actuació en benefici d'una major externalització de serveis a altres empreses privades externes.

El Grup Socialista es partidari de tornar a disposar d'una brigada potent, una brigada dotada de recursos humans i econòmics suficients per a fer front a situacions d'urgència i d'emergència. Per posar un exemple: Si haguéssim tingut una brigada més operativa, s'hauria pogut actuar d'una forma més eficaç i eficient, actuant més aviat en tots els carrers de la ciutat i prop de totes les cases durant aquesta nevada.

La realitat és que la brigada actual la constitueixen ben just 10 persones i que els mitjans que disposen són escassos i molt obsolets. La pregunta que ens plantegen és aquesta: És millor disposar d'una brigada pròpia, ben dimensionada i dirigida adequadament o és millor privatitzar encara més els serveis públics en benefici d'empreses privades externes?.

La gestió de l'actual equip de govern municipal ens ha demostrat notablement que és partidari de la segona opció, per suposats motius d'estalvi econòmic que, per altra part, mai han pogut demostrar.

Nosaltres som partidaris de la primera. Reforçar la brigada, donant feina a veïns i veïnes de Mollerussa, equipar-la amb mitjans adequats per actuar en enfront de situacions urgents o d'emergència i dotar-la d'una direcció que la faci més operativa i eficient. També es tracta d'una mesura de retorn econòmic indirecte, a més de la seva contribució a fer de Mollerussa una ciutat millor, que faci més goig i que sigui més amable i confortable per als seus veïns i veïnes que en són –en som – no solament els usuaris principals sinó els veritables propietaris.

Cal recuperar la Brigada Municipal a Mollerussa?
comentaris