Opinió

Mirada cap al futur de Mollerussa

Necessitem sol industrial, però no només sol industrial, sinó que també hi ha d'haver unes bones comunicacions i això implica desenvolupar el vial nord que encara no està acabat, cosa que permetria descongestionar el trànsit que passa per la nostra ciutat, sobretot de molts camions que transiten pel carrer Ferrer i Busquets

Mollerussa ha estat una ciutat pionera en molts aspectes, podríem dir que era una terra d'oportunitats per a emprenedors, una ciutat que tenia un gran teixit comercial, una ciutat que era un referent firal a Catalunya, una ciutat que despertava l'enveja de les poblacions veïnes per la seva oferta cultural; en definitiva, un municipi que oferia moltes possibilitats per a viure-hi bé.

Ara per ara, hem perdut molt d'allò que ens caracteritzava, però ens volem resignar a acceptar que Mollerussa no pugui tornar a recuperar aquells trets que feien que la nostra ciutat fos capdavantera en molts àmbits.

Per aquest motiu, des de l'Ajuntament s'han de posar totes les eines i els recursos necessaris per començar a construir un projecte de ciutat i assentar les bases dels pròxims anys. Necessitem sol industrial, però no només sol industrial, sinó que també hi ha d'haver unes bones comunicacions i això implica desenvolupar el vial nord que encara no està acabat, cosa que permetria descongestionar el trànsit que passa per la nostra ciutat, sobretot de molts camions que transiten pel carrer Ferrer i Busquets.

Si fem una mirada als municipis més sostenibles i ecològics, no podem entendre l'estat en què es troba el carril bici de Mollerussa, ja que és difícilment transitable i més quan no està construït per tota la ciutat. El mal estat dels nostres carrers i sumat a un carril bici que fa molts anys que no ha tingut cap inversió, ens ha portat pràcticament a què la seva existència no és ni significativa per la majoria de mollerussencs.

Necessitem una ciutat on ningú es quedi enrere, una ciutat on es posin les persones en el centre de les polítiques. A tall d'exemple, nosaltres vam proposar que les persones que no haguessin rebut el pagament de l'ERTO, l'Ajuntament de Mollerussa poses a disposició de les persones afectades una ajuda municipal reintegrable per fer front al pagament de les necessitats bàsiques, destinada a treballadores i treballadors de la ciutat que estan patint un retard en el cobrament de les prestacions d'atur vinculades als expedients de regulació d'ocupació temporals o permanents.

Acabades les jornades sobre, Reactivem Mollerussa, que es van convocar per acord unànime de l'Ajuntament, des del PSC volem agrair a tots els participants les seves propostes. Ens comprometem a lluitar perquè aquestes propostes no quedin en paper mullat, que s'estudiïn a fons i,sobretot, que es dotin de partides pressupostàries per a fer-les realitat.

Estem convençuts que Mollerussa té un gran futur per si mateixa. Però encara el tindrà més si l'Ajuntament – i especialment l'Alcalde – s'hi impliquen a fons per a identificar les necessitats i les mancances però, també, les fortaleses i les possibilitats que la nostra ciutat de Mollerussa presenta.

Comentaris