17.09.2021 |

Mollerussa - Miralcamp

Mollerussa - Miralcamp

Al pla de Miralcamp, des d'on es gaudeix de la panoràmica magnífica d'una bona part del poble i de la comarca del Pla d'Urgell, s'erigeix l'estructura – construïda sobre terrenys de cessió municipal i franquejada encara per dues grues plantades - d'una residència per la gent gran inacabada que la crisi econòmica va impedir culminar. Ara, després d'una dècada de paràlisi, arriba la bona notícia que algunes empreses privades poden tenir interès a acabar de construir-la i recuperar el projecte, segons explica l'actual alcaldessa de Miralcamp (Territoris.cat). Si fos així seria una molt bona notícia per a Miralcamp, per a Mollerussa i per a tota la comarca del Pla d'Urgell.

El Pla d'Urgell disposa, certament, de diverses residències per la gent gran, totes elles de titularitat privada. L'oferta global de places resulta, però, insuficient per a satisfer les necessitats que l'envelliment progressiu de la nostra societat demanda. És el cas molt evident de la ciutat de Mollerussa. Amb una única residència d'unes trenta places – can Jacques –, que realitza un servei importantíssim, és impossible atendre les necessitats que es generen. I continuaria sent insuficient encara que can Jacques pogués ampliar-se, ateses les condicions objectives de disponibilitat d'espai.

Per tot això resulta molt bona notícia conèixer que aquella iniciativa que va sorgir a Miralcamp – a dos kilòmetres de Mollerussa -, que va merèixer la cessió de terrenys per part de l'Ajuntament i una inversió ja feta molt important, pogués acabar-se i entrar en funcionament, contribuint a pal·liar una necessitat social que la crisi econòmica va interrompre.

Ateses, doncs, aquestes circumstàncies, els regidors del PSC a l'Ajuntament de Mollerussa, hem demanat a l'Alcalde Marc Solsona que ofereixi a l'Ajuntament de Miralcamp tot el suport possible – i, especialment, tota la influència política que pugui tenir – per a contribuir a desencallar la situació i facilitar que aquesta iniciativa arribi a port.

Residència Geriàtrica Miralcamp 1

Mollerussa - Miralcamp
comentaris