Opinió

Pas de l’equador municipal

Ens necessitem a totes i a tots per poder encarar aquesta segona volta de mandat, per poder tirar endavant totes les inversions tan urbanístiques, ecològiques, amb polítiques centrades per a les persones i del país que volem ser

Ens trobem a la meitat d’aquest mandat, i quin mandat!

Durant aquests dies he rumiat com explicaré al meu fill Roc quan sigui gran, l’experiència al capdavant del poble que estimo i treballant per la demarcació de Lleida des de la Diputació. I estic segur que ho faré amb la passió que emprava el padrí quan m’explicava les seves aventures com a jugador de futbol per terres lleidatanes.

El repte territorial a Ponent ha agafat tota la rellevància i alhora la força màxima que ens podem imaginar per complir-ho. La situació de pandèmia, només m’ha fet creure més amb la importància dels pobles i el seu paper determinant per la recuperació econòmica, social, d’autoestima, cultural, i sense cap dubte, sanitària.

Ens necessitem a totes i a tots per poder encarar aquesta segona volta de mandat, per poder tirar endavant totes les inversions tan urbanístiques, ecològiques, amb polítiques centrades per a les persones i del país que volem ser.

Recordo el pas de l’equador universitari, com un moment festiu, de trobada amb totes les persones que compartíem estudis. I casualment, ara, en el particular equador de mandat, ens trobem davant d’un escenari on la pandèmia ens dóna un respir per recuperar festivitats com els sopars populars de festa major i les revetlles d’estiu, que esperem poder tirar endavant tot i les restriccions i recomanacions.

És el moment de començar a posar la mirada llarga, a donar velocitat a projectes ambiciosos, de canvi i d’aposta decidida pel món rural i amb un enfocament clar envers l’equilibri territorial i la governança republicana dels pobles. Ja no ens serveixen les paraules, hem d’anar als fets. El poble ens ho reclama i necessitem que la nova Generalitat, amb la comprovació expressa arran de la pandèmia, cregui en la importància de l’autonomia local: amb finançament i donant el valor necessari a temes com són l’agricultura, el comerç local, l’emprenedoria i l’habitatge.

Els i les joves es volen quedar al poble, estan arrelats. Treballem per fer vius els carrers dels municipis. Facilitem els condicionants perquè puguin continuar donant vida i desenvolupant-se personal, familiar i professionalment al seu poble.

A Corbins estem centrats a tirar endavant les inversions gràcies als romanents assolits de la bona feina de tot el poble, per arreglar els camins del nostre motor econòmic, la pagesia. També per apostar per un enllumenat led, de qualitat i segur pels nostres carrers. Continuant situant en la nostra acció de govern els pressupostos participatius i aquesta veu majoritària en millorar els ferms dels carrers. I finalment, seguir la bona línia de retorn del deute que tant esgota, però que és el gran èxit per aconseguir un dia a dia amb condicions i per poder fer inversions, atorgar una oferta cultural de qualitat -i d’exemple arreu de Catalunya-.

En l’àmbit de la Diputació, aquesta segona part del mandat, l’encaro amb l’element clau de la millora de la situació laboral dels que fan que l’ens no s’aturi. Després de gestionar el teletreball i aquest canvi de paradigma, volem afrontar la millora amb més recursos als departaments, amb una administració actualitzada, digital, propera; al costat dels ajuntaments i la gent. Amb objectius clars de transparència, ecologisme i fons europeus, encara més forta culturalment i lila. Apostant sempre per la formació de tot l’entramat administratiu del territori perquè els resultats siguin els objectius establerts.

Movem de nou l’associacionisme tan bàsic per la dinamització dels nostres pobles,  programem activitats i cultura sempre que tinguem una bona oportunitat, continuem donant veu a la gent, perquè en definitiva, són qui fan poble. Lluitem per recuperar al màxim l’organització esportiva d’esdeveniments, cuidem als clubs i l’esport femení, i sobretot l’esport inclusiu, que tant s’ha aturat durant tot aquest temps. Organitzem lleure i facilitem el dia a dia la pagesia i les empreses locals. Treballem de forma decidida mirant ben amunt per remuntar aquesta trialera complicada que ens ha generat la covid-19.

Gràcies als sanitaris. Gràcies als agents cívics. Gràcies al comerç local. Gràcies als pageses i pagesos.

Ara toca remuntada. Salut i seguim!

Comentaris