Opinió

La carta que no volia fer arribar als Reis Mags

Estimats Reis Mags d'Orient, com és tradicional arribades aquestes dates, pensem en ses majestats amb la intenció de fer-los arribar un grapat de peticions, entre regals i guariments, a canvi de bones intencions i comportaments honorables.

L'any passat, després de molta il·lusió, esforç i bona voluntat, la petició d'una República es va quedar a les portes de la seva materialització. Va ser un any de molta feina, d'organització, de previsions i desplegament d'un projecte per assolir la llibertat i el benestar dels catalans.

No sabem ben bé per què, estant-hi tan a prop, el regal que estàvem esperant es va fondre com la neu d'hivern. I no tan sols això, sinó que alguns dels catalans que signaven aquella carta es van convertir en represàlies per les forces del més enllà. Des del Nadal del 2017, Jordi Sànchez, Jordi Cuixat, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn són a la presó. També Carles Puigdemont, Meritxell Serret, Toni Comín, Lluís Puig i Clara Ponsatí, i Marta Rovira, estan rodant per Europa, perseguits pel costat fosc de la justícia espanyola.

Som al Nadal del 2018, i tot continua igual. La veritat és que no sabem si valdrà la pena fer una nova carta, aquest cop amb un desig molt més ferm, perquè persones i famílies no podran gaudir d'aquestes festes i de la il·lusió de la vostra presència.

No voldríem dubtar de la vostra fortalesa reial i de la màgia que us envolta –per més que als catalans, això de la reialesa no ens convenç massa–, però precisament perquè no volem deixar de creure en el que signifiqueu en la nostra cultura i tradició, no podem més que demanar-vos que totes aquestes persones puguin aconseguir la llibertat, i retrobar-se amb els que els estimen.

Del tema de la República en podríem parlar l'any que ve! Perquè, per ara, els que haurien de demanar aquest regal no sabem si s'han portat prou bé...

Comentaris