Opinió

Les obres del centre de Mollerussa sí que afecten el comerç!

"El percentatge de davallada de vendes és 0", aquesta frase la va pronunciar amb contundència el president de Mollerussa Comercial, aquest divendres, en el decurs de la presentació de la nova edició de l'Open Night, una frase recolzada pel silenci còmplice de l'alcalde de la ciutat, present en l'acte.

Considero que la declaració del representant, d'una bona part dels comerciants de la capital del Pla d'Urgell, va ser del tot desafortunada, perquè no respon a la percepció real del sector, que considera que sí, els està afectant la reforma. Una situació que en pocs dies podrà veure constatada, ja que s'està gestant una plataforma d'afectats per les obres.

No sé, a qui ha consultat el president per poder afirmar amb tanta contundència, que la caixa del comerç continua com si no pesés res. Perquè hom, que té el mal costum de preguntar i interessar-se per la situació del sector, un dels pilars econòmics de la ciutat, no ha tingut la mateixa percepció.
El comerç i restauració, del centre de Mollerussa estan tenint una important davallada de caixa, i fins i tot puc afegir, que algun distribuïdor de productes per aquests sectors ho ha ratificat, assegurant que la demanda de gènere s'ha reduït en prop d'un 50% a Mollerussa. Una bona part dels afectats, consideren, que les obres són necessàries, però l'Ajuntament ha triat la pitjor temporada per dur-les a terme, ja que es tracta d'un projecte que es remena des de fa mot de temps.

També he de dir, que podria ser que alguna de les fonts consultades pel president o per l'entitat que representa, no digueren la veritat, no sé per quins set sous, però des d'aquest diari, els podem assegurar, que el malestar és generalitzat.

De les consultes realitzades es desprèn, que algun dels establiments es veurà obligat a tancar aquest estiu, en pic es desplegui l'obra en la seva zona; la majoria d'establiments de restauració no han pogut instal·lar les terrasses, en una de les millors èpoques de l'any, doncs la mobilitat pel centre no és fàcil.

Aquests raonaments han estat facilitats pels mateixos afectats, o sigui que algú no diu la veritat.
Alguns dels consultats manifesten que l'Ajuntament va anunciar que arrencava les obres en diverses ocasions, i no ho va fer fins al 21 de maig, una data al límit per a la seva execució, el que vol dir que no es podrà permetre el més petit entrebanc per complir els terminis. Quan en altres municipis de la demarcació s'han desplegat els Plans de Barris amb molta més previsió.

Hom no pot afirmar qui té raó, tan sols remetre's a les fonts consultades, el lector en pot treure les seves conclusions, però amb les nostres dades no podem fer més que afirmar, que les obres del centre de Mollerussa sí que afecten el comerç.

Comentaris