Opinió

Catalunya torna a ser Triomfadora!!

Territori, a les 9 de la tarda d'aquest diumenge 9 de novembre no puc més que expressar la meva satisfacció, l'orgull de ser català i d'haver pogut participar en aquesta diada històrica.

Territori, a les 9 de la tarda d'aquest diumenge 9 de novembre no puc més que expressar la meva satisfacció, l'orgull de ser català i d'haver pogut participar en aquesta diada històrica. Segurament el senyor Rajoy no tenia qualificatius per al que els catalans farien aquest dia, però del que estic segur és que el que haurà viscut en el seu despatx de la Moncloa no haurà estat precisament la indiferència.

Avui, catalans, castellans, nouvinguts, de dretes i d'esquerres, han volgut fer un pols a l'ofec democràtic del PP, i han sortit al carrer, "peti qui peti", amb una butlleta, en la qual han posat el que els ha donat la gana, però ho han fet... I aquest ha estat el triomf més gran de la democràcia, des de fa molts anys.
Sobiranistes en la majoria dels casos, el seu creixent desig de llibertat ha estat atiat des d'Espanya, i avui els seus dirigents en tenen les conseqüències; possiblement no tindrà valor jurídic o polític, però sí que una gran demostració de civisme, de participació i de llibertat.

Han intentat les denúncies, contenciosos, amenaces, però el poble de Catalunya aquest 9N ha volgut dir la seva de forma massiva. Ho podem dir més fort però no més clar: a les vuit de la tarda, al voltant de dos milions de persones han VOTAT, i això ja és un fet ineludible del qual a Madrid no els quedarà més remei que fer-ne una lectura. I malgrat el menyspreu que amb tota certesa en faran, la finestra internacional no farà més que donar la raó a un poble que no demanava altra cosa que poder expressar la seva voluntat de decidir el seu futur.

Les negatives i el menyspreu del PP els passarà factura i, si són mitjanament intel·ligents, hauran de tractar aquesta actitud dels catalans, del Govern de la Generalitat, d'Òmnium Cultural, de l'Assemblea Nacional Catalana i del Consell Assessor per la Transició Nacional amb molt de respecte, perquè el que Catalunya ha fet aquest 9N és més seriós del que les espanyes voldran fer creure.

Catalunya avui pot dir ben fort que SERÀ TRIOMFANT...

Comentaris