01.12.2022 |

Ens volen posar la por al cos; el 9N, tots a votar!

Ens volen posar la por al cos; el 9N, tots a votar!

Territori, com podeu comprovar tota la maquinària de l'Estat esta en marxa per impedir que els catalans puguem dur a terme la màxima expressió de la democràcia: VOTAR! Hi ho estan fent de la manera més barroera i covarda que podem imaginar. D'una banda, amb l'estratègia de la por per tal que ens quedem a casa i puguin demostrar una baixa participació i, de l’altra, amb arguments judicials aixoplugats en la santa Constitució.

El president Mas demanava aquest dimarts tranquil·litat, perquè en realitat el Tribunal Constitucional no ha suspès res, ja que el procés participatiu no és altra cosa que un desig de la majoria dels catalans d'expressar quin ha de ser el futur del seu país, i no pas una decisió política. És una participació en la qual tenen cabuda el Sí/Sí, el Sí/No i el No, i tots plegats hem de poder actuar amb serenitat i convenciment que estem duent a terme un acte legítim i democràtic.

Per molts missatges negatius que ens arribin de l'Estat, desfilades de tanquetes per les carreteres catalanes, concentracions de policia nacional a la rodalia de Barcelona, amenaces als funcionaris..., no hem de renunciar a aquesta oportunitat de demostrar al món que es tracta d'un desig de la ciutadania. Aquesta és una petició que a través d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana es va traslladar als polítics, com es fa en qualsevol país democràtic.

El que hem de tenir molt clar és que el poble unit fa molta por, i per aquest motiu els esforços se centren, aquesta setmana, a impedir que diumenge sortim a votar, perquè la projecció internacional que tenen les grans concentracions és el que més perjudica el Govern Central.

També crec que val la pena fer èmfasi en el fet que el procés participatiu no és tan sols per als independentistes, també existeix un NO rotund en les paperetes, i és legítim que hi hagi ciutadans que creguin en la unió. Però reitero que el més important és participar, demostrar que el poble ha de poder marcar el full de ruta dels polítics en què han dipositat la confiança.

Però, Territori!, arribats a aquest extrem d'acarnissament contra persones, institucions, tradicions, llengua i economia de Catalunya, crec que sí que val que tots, tots, puguem expressar el que volem per al nostre país.

No creieu que cal dir ben fort que estem farts de corrupteles, favoritismes i falta de sensibilitat social? A tot arreu...  hem de fer canet i net. Espanya ja ho té bé i és per això que el nostre horitzó ha de ser el d'un nou espai de convivència, benestar i participació, en què la política estigui realment al servei de la ciutadania. I aquest escenari no serà possible si no demostrem que no ens fa por res ni ningú... Diumenge, tots a VOTAR!

Ens volen posar la por al cos; el 9N, tots a votar!
comentaris