Opinió

La gran victòria democràtica del 9N

Territori, Escòcia ha votat i ha decidit el seu futur, massivament, amb tranquil·litat, amb normalitat democràtica, i això ha estat tot un exemple per part del govern anglès. Recordo les paraules de David Cameron quan deia que havia de respectar la petició del president d'Escòcia Alex Salmond que en el seu programa proposava que el país pugues decidir el seu futur en un referèndum.

Tot un exercici de democràcia i respecte, que Espanya no ha tingut amb els catalans, tot i que reconec que són dues tipologies diferents. En el cas d'Escòcia no tenen problemes d'identitat ni de llengua, es tracta d'un desig de pertinença i de millora de l'estat del benestar. Catalunya, al llarg de la historia ha tingut estructures d'estat, llengua i una identitat força diferenciada amb Espanya, per la qual cosa, els catalans tenim més motius per desitjar la sobirania.

D'una banda, ens hauria anat bé que el resultat escocès hagués estat un altre, però crec que no ens ha de preocupar, ja que en definitiva ha estat una demostració de voluntat democràtica, que Espanya no té. I per altra, l'executiu madrileny actua de manera mesquina i covarda, en escudar-se en la justícia, quan es veu impotent de resoldre les dificultats políticament.

La meva percepció és que Rajoy i el seu equip encara desprenen una forta aroma a naftalina dictatorial, i això no ho poden evitar, tan sol cal consultar els seus currículums, motiu pel qual per molt que s'esforcin, el seu concepte de democràcia no és el mateix que el de la resta de mortals. Pretenen demostrar que Catalunya és un cau de terroristes i separatistes antiespanyols, i amb aquest argument justifiquen la seva inoperància política, ja que el Tema Vasco s'ha diluït per decisió popular.

Crec que en definitiva, han estat un seguit de despropòsits amb resultats imprevisibles, que no han fet més que emprenyar una gran majoria de catalans, que s'han adonat que Espanya tan sols ens necessita per pagar i respondre a les exigències europees, ja que sinó, qui pagarà els impostos d'Extremadura? o el dèficit d'algunes comunitats que s'han recolzat en la solidaritat catalana?

L'11 de Setembre els catalans van donar una lliçó de democràcia i civisme, i el Parlament Català ho ha tornat a demostrar, encara que en algun racó de la Ciutadella encara es respira naftalina, amb la proposta de la llei de consultes. Una proposta que tan sols pretén trobar l'escletxa perquè el poble català pugui expressar la seva voluntat amb naturalitat.

Senyors, hom no és analista polític, ni estadista, tan sols un ciutadà més que vol el millor pel seu país, que s'indigna amb les contínues agressions a la llengua, a la cultura, la història i l'estat del benestar. I davant d'aquesta realitat el cor se m'encongeix i no puc més que desitjar un nou escenari, sense pensar si serà més bo o més dolent, però serà el nostre, el que decidim.

I estic segur que una gran majoria de ciutadans de Catalunya, de qualsevol procedència, pensaran de la mateixa manera, perquè en definitiva el que desitgem es fer net d'una vegada, farts de tanta corruptela i servilisme.

És per això que de moment em deixo portar pel cor, confiant amb les persones que ens han portat fns aquest punt, esperant que responguin amb seny a la voluntat de la gran majoria de catalans, de votar el 9N. Sigui quin sigui el resultat el simple fet de poder votar serà una gran victòria democràtica.

Comentaris