Opinió

De la muntanya a la plana un projecte de territori

Fa poc més de tres anys que aquest equip d'emprenedors va engegar el diari digital territoris.cat, i varem triar aquest nom perquè la nostra voluntat no era altra que la de poder divulgar el dinamisme i la personalitat de les nostres comarques, aprofitant l'oportunitat que ens oferia la xarxa.

Vàrem començar per la nostra comarca, el Pla d'Urgell, perquè era la que millor coneixíem, i en la que podríem adquirir experiència i consolidar una capçalera que ens ajudés a desplegar el projecte per la resta de comarques de la demarcació de Lleida.

Amb molt d'esforç, i amb els únics recursos de la nostra feina, i la confiança d'un gran nombre d'anunciants, vàrem fer la primera expansió a les Garrigues, va ser una aposta arriscada, en una comarca abandonada de les operadores de telefonia. Tot i així vàrem creure que la gent de les Garrigues es mereixia aquest esforç, un territori amb una gran força humana, cultural, social i amb una clara voluntat de pertinença que calia projectar.

Segurament que els resultats econòmics no han estat els que calien, però tot i així hem de reconèixer que ens sentim satisfets de la feina feta, i els lectors que hem aconseguit habituar a la lectura digital.

Aquests anys han servit per consolidar un model de publicació de proximitat que ha aconseguit atreure l'interès de milers de lectors tal com ho reflecteixen les auditories i els controls d'audiència.

Però com he explicat al principi, el projecte s'ha consolidat amb recursos propis, amb la generació de moltes hores de feina i dedicació, per la qual cosa plantejar una expansió es feia difícil a curt termini. Però la repercussió del model va arribar a altres emprenedors amb les mateixes inquietuds que nosaltres, i sumant iniciatives hem fet possible incorporar una nova pessigada de territori a la informació diària.

Fins ara la capçalera territoris.cat recollia la informació del Pla d'Urgell, i les Garrigues tenia la seva pròpia, per la qual cosa es podien simultaniejar ambdues. A partir del dia 1 de novembre ambdues comarques continuaran tenint edicions independents però sota la capçalera de “Garrigues al dia” i “Pla d'Urgell al dia”.

L'actual capçalera territoris.cat passarà a recollir la informació d'ambdues comarques, a les quals s'incorpora “Viure als Pirineus” que reunirà les comarques de l'Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, La Cerdanya, El Pallars Jussà, El Pallars Sobirà i la Val d'Aran.

I us preguntareu... perquè aquestes comarques sota una capçalera?, doncs perquè els impulsors creuen fermament en la marca Pirineus com a idea de projecció d'un territori, però al mateix temps amb la voluntat de  conservar la identitat i personalitat de cadascuna de les comarques que hi pertanyen. Pobles i gent, com també a la plana, i que tenen un gran dinamisme en tots els àmbits, una gran empenta a la qual cal donar projecció.

Amb una gran il·lusió i amb l'esperança de continuar mantenint la confiança dels lectors, neix aquesta aliança entre un grup de professionals amb una clara voluntat de servei al territori i la seva gent, que s'ha de convertir en una finestra oberta al món a través de la xarxa.

Comentaris