24.09.2021 |

Quina putada Àngel, ara no tocava

Quina putada Àngel, ara no tocava

Ningú podrà dir que l'Àngel no tenia el treball en el seu ADN. Ens va deixar aquest dijous després d'un sopar, dels centenars de reunions de la seva agenda atapeïda i plena d'il·lusions amb la voluntat de deixar el seu gra de sorra per millorar la situació dels més desafavorits.

L'energia i la rauxa de l'Àngel ha estat sempre el tret característic de la seva personalitat, un tarannà que va propiciar en el seu entorn, defensors i detractors, però així i tot, sempre va demostrar que on posava la banya no hi havia aturador. Qui no recorda les seves tómboles i el seu activisme en suport del FCJ Mollerussa, el Bàsquet Lleida, la iniciativa de la festa dels 50 anys a Mollerussa, de la qual en va ser precursor i en els darrers anys la dedicació a la cooperació, per citar-ne algunes.

Aquest caràcter de l'Àngel no era fàcil de seguir, els que vàrem compartir projectes amb ell ho vam comprovar; podíem discrepar de la seva manera de fer, però al final havies de reconèixer que on ell arribava o el que ell aconseguia, tan sols ho podia fer ell.

Ell sempre em deia que la seva manera de fer generava moltes enveges, però que ell en prescindia si al final aconseguia el seu objectiu, i aquest podia ser un dels motius de l'èxit dels seus projectes, evidentment afegit a la tenacitat. La seva posició social, els contactes, les amistats, l'hi proporcionaven un núvol, com dèiem al principi, de partidaris i detractors.

L'Àngel, estic segur que ens ha deixat emprenyat, perquè el seu gran projecte es queda orfe, com tots aquells nens, nenes i persones grans a les quals havia dedicat els darrers anys. La Fundació CIS, que presidia, havia jurat el seu suport incondicional pel missioner basc Ángel Olaran i la seva obra. Des de l'any 2006 ambdós Àngels treballaven braç a braç per tal de millorar la situació educativa i social de milers de persones del Tigray al nord d'Etiòpia. Ho podia fer més bé o més malament però ho feia; i aquest era el seu projecte vital que tenia encarrilat i amb el qual havia confeccionat un equip implicat i responsable que han dut a terme, fins aquest mateix dijous, centenars d'iniciatives de pedagogia i d'activisme envers la solidaritat i la cooperació.

Em quedo amb tots aquells bons moments que vàrem compartir;  deixo de banda tot allò amb el que vam discrepar, perquè en definitiva l'Àngel tenia clar el seu objectiu. I és per aquest motiu que ens has fet una putada, ARA NO TOCAVA  Àngel, tenies encara molta feina, i é­­­­­s clar que ara ets tu el que deixes molts orfes, aquí i a la banya d'Àfrica.

Quina putada Àngel, ara no tocava
comentaris