Opinió

Suport al Referèndum

L'acte d'aquest dimecres al Parlament de Catalunya representa una fita històrica per al nostre país, un pas més en el projecte que molts catalans desitjaven i que van traslladar als polítics en els comicis del 2015. Un gran nombre de ciutadans van considerar que Catalunya havia de ser un país sobirà i així ho van reflectir les urnes.

Des d'aquella data el Govern ha treballat per fer possible la demanda d'una gran part de la ciutadania catalana. Així, va desplegar un full de ruta que implicava celebrar un referèndum, perquè no tan sols els sobiranistes sinó tots els catalans poguessin decidir si aquest havia de ser l'horitzó del país.

No cal que recordem que ha sigut una autèntica croada per poder arribar a la històrica sessió parlamentària d'aquest dimecres 6 de setembre, en què es va aprovar la Llei del referèndum, una resolució que permet al Govern català instal·lar les urnes l'1 O. I allò que hauria de ser la màxima expressió de la Democràcia, en majúscules, ha sigut un nou detonant per desplegar, fins a límits insospitats, la bel·ligerància de l'Estat.

Des d'aquest dia 6 de setembre un gran nombre d'alcaldes de tot el territori han signat els decrets de suport al Referèndum, assumint responsabilitat i com a resposta a la ciutadania que majoritàriament els va fer confiança. Per aquest motiu, aquest diari, que des del seu naixement ha tingut una clara voluntat de servei i de divulgació del dinamisme social, cultural i econòmic del territori, no pot més que donar suport al Referèndum de l'1O.Un suport i reconeixement als alcaldes dels petits municipis i de les capitals de comarca que treballen per aconseguir el benestar dels seus ciutadans, que han de compaginar en molts casos la seva vida privada amb la política i que creuen que la sobirania permetrà millorar l'estat del benestar, i amb els quals mantenim una estreta relació informativa i personal.

Donar suport al Referèndum vol dir permetre que tots els catalans puguin votar, puguin expressar com volen que es gestioni el seu país; vol dir que estan cridats a les urnes, partidaris i detractors de la independència. Referèndum és una de les màximes expressions de la Democràcia, Referèndum és respecte als desitjos dels ciutadans.

Des del territori crec que hem de ser coherents amb la realitat i respondre al maltractament que han rebut les nostres institucions i els seus representants. Hem de respondre a la manera barroera amb la qual han intentat desprestigiar els dirigents del país. Com a bons catalans, no ho podem fer d'altra manera que votant, i animant els nostres entorns que ho facin, sigui a favor o en contra de la sobirania de Catalunya.

Comentaris