Opinió

Balaguer: una ciutat amb molt futur!

Jo sempre he estat un gran defensor de l'optimisme dins de la gestió política i com activista sociocultural. Us he de dir que mai renunciaré als meus ideals, perquè penso que una actitud optimista és la que ha de tenir qualsevol persona que tingui aspiracions personals més enllà de l'activisme.

Balaguer crec que és des de sempre una ciutat emblemàtica que compta amb un gran potencial turístic. Tot això és gràcies a la seva rica història i arquitectura impressionant, on tenim com a nucli principal la nostra estimada plaça del Mercadal, on se celebra cada dissabte el mercat setmanal des de fa més de 800 anys. Però per aconseguir el seu objectiu de ser un destí turístic de primer nivell, la capital necessita un macrocomplex d'oci internacional que sigui futurista i optimista.

No estaria pas malament que la nostra alcaldessa comptés amb promotores d'inversió privada que vulguin invertir a la ciutat per millorar la qualitat de vida a la capital de la Noguera. Sé que l'actual govern vol el millor per la ciutat i està treballant de valent perquè el programa electoral dels dos grups que conformen l'equip de govern es continuï complint al màxim. Balaguer és una ciutat on les persones han de tenir dret a gaudir de tota mena d'activitats, des de botigues i restaurants fins a cinemes, zones esportives i parcs temàtics. Cal un lloc de grans dimensions on les persones puguin passar el dia sense avorrir-se mai. I el millor de tot és que seria un lloc que atrauria turistes de tot el món.

Cal que aquest espai espectacular, amb edificis futuristes que semblen sortits d'una pel·lícula de ciència-ficció s'ubiqui a la zona d'INPACSA, una zona que actualment no està ben aprofitada. Perquè fos un èxit caldria comptar amb jardins exuberants i fonts lluminoses, que creen un ambient màgic i acollidor. També seria molt interessant poder disposar d'una gran varietat de botigues i restaurants amb menjar i productes de tot el món.

Aquest macrocomplex no seria només un lloc per passar el temps, sinó també un lloc on les persones podrien aprendre coses noves i experimentar noves cultures. Hi hauria tallers d'art i música, risoteràpia, exposicions d'art contemporani, màgia, espectacles en viu de música i dansa.

La construcció d'aquest parc d'oci podria tenir diversos beneficis per a la ciutat de Balaguer. En primer lloc, crearia molts llocs de treball per als habitants locals. En segon lloc, augmentaria els ingressos dels negocis locals, ja que els turistes gastarien diners en botigues, discoteques, cinemes, sales recreatives i restaurants. Finalment, faria que Balaguer fos més coneguda en l'àmbit internacional com a destí turístic i aconseguiríem més habitants i l'entrada de turisme de qualitat que és el que es mereix una ciutat com la nostra.

En resum, Balaguer necessita un govern treballador com l'actual, que no tanqui les portes a inversors privats que tinguin com a objectiu dinamitzar la ciutat. Crec que la posada en marxa d'un projecte com aquests seria una font d'orgull per als habitants de la ciutat, així com una destinació turística de primer nivell per als visitants de tot el món. La seva construcció tindria diversos beneficis econòmics per a la ciutat, i la convertiríem en la veritable capital del Prepirineu català. Balaguer és realment una ciutat amb molt futur!

Comentaris