Opinió

El Batxillerat Nocturn d’adults de l'institut Màrius Torres de Lleida

L´IES Màrius Torres recull la història de l'Institut provincial que es va fundar el 1843 i rep el nom de Màrius Torres des del 1978. Són molts anys que els vinculen amb nombroses generacions de lleidatans i lleidatanes, així com de ponentins en general

Sr. Director: 

Li escric aquesta carta per agrair el tracte rebut per part del personal i professorat de l’Institut Públic Màrius Torres de Lleida, un dels pocs instituts que imparteixen el batxillerat per a persones adultes a Catalunya i que per circumstàncies diverses volen seguir estudiant o preparar-se per una etapa ja siguin oposicions, per millorar el currículum i poder treballar, per tenir accés a la formació professional o graus universitaris a través de les proves d’accés a la universitat conegudes com les PAU.  

L´IES Màrius Torres recull la història de l'Institut provincial que es va fundar el 1843 i rep el nom de Màrius Torres des del 1978. Són molts anys que els vinculen amb nombroses generacions de lleidatans i lleidatanes, així com de ponentins en general. La llarga història que té és fantàstica i en els temps presents compten des de la convicció que l’educació és l’eina que tenim al nostre abast per poder transformar les coses i aconseguir persones competents, compromeses i felices. 

El professorat que tenim és exemplar i les virtuts que tenen són la proximitat, l’empatia, l’acompanyament, la integració, el respecte, flexibilitat i la motivació que donen a tots els seus alumnes. A més tenen un tarannà que fan les classes tan amenes com sigui possible i més fàcils d’entendre. Es nota que són professionals de la docència i saben empatitzar amb les persones amb dificultats i en tot moment estan al cas de com evoluciona l’alumne, detectant el seu talent, potencialitats i aspectes a millorar. Crec que tots els instituts de Catalunya haurien de fer com el que he citat.  

No pot ser que anar a classe hagi de ser un càstig, un malestar, una molèstia ni una obligació. Trobo molt correcte que en la modalitat d’adults hi hagi més flexibilitat com també trobo excel·lent que facin tutories personalitzades adaptades a les necessitats de cada alumne que ha de fer un treball de recerca sobre un tema específic i que per sobre de tot valorin l’esforç i assistència de l’alumne a les classes. Venim d’un sistema educatiu que afortunadament s’està canviant en aquest institut. Tots els alumnes tenen capacitats diferents i per tant crec que tots han d’estar orgullosos d’ampliar coneixements per preparar-se per les PAU. 

També vull agrair el suport i ajuda d’altres centres educatius i formatius on he estat estudiant durant el transcurs perquè per molt malament que et vagin sempre et serveixen per a alguna cosa. Vull elogiar el tracte pròxim del professorat del batxillerat nocturn del Màrius Torres, en especial el de l’humanístic. També vull donar les gràcies a l’Escola Pia de Balaguer, IES Ermengol IV, Acadèmia Serra de Balaguer, Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, Centre Cultural i Aurea Acadèmia de Balaguer, Centre de Formació d’Adults Victorina Vila, Escola del Treball de Lleida, Cambra de Comerç, Centre d’Innovació i formació CIFO de Lleida, etc. 

Crec que apostant per un model totalment competencial i de menys estrès anirem millor, ja que la memorística depèn de quines persones pot resultar un veritable sacrifici i no tenen prou eines. A més crec que els instituts haurien de fomentar les relacions entre alumnes i cohesionar els grups com s'està fent.

En definitiva: que mai és tard per aprendre i que a Lleida som uns afortunats de poder tenir accés a l’ensenyament i educació pública de qualitat del Màrius Torres que sobretot s’està adaptant als nous temps tant en l'àmbit tecnològic com en molts aspectes en benefici de tot l’alumnat. Esperem que l'evolució segueixi així de bé. Enhorabona a tota la comunitat educativa! 

Comentaris