Opinió

Cal més inversions per la salut mental de les lleidatanes i lleidatans

En aquesta ocasió escric aquesta carta per exposar-li que la salut mental o emocional, el benestar social i la seguretat estan en perill extrem a la capital de Lleida

Com vostè ja sap em considero una persona que li agrada la transparència com també que simpatitza en nombrosos partits o ideologies. És a dir: que mai es caso amb ningú. 

En aquesta ocasió escric aquesta carta per exposar-li que la salut mental o emocional, el benestar social i la seguretat estan en perill extrem a la capital de Lleida. La majoria de persones que llegiran aquest article estan experimentant símptomes ansiosos, nerviosisme i no poden dormir per la nit, amb por pels carrers degut a l'increment de la inseguretat i l'augment d'incivisme. 

Aquest any la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio va dedicada a l’ investigació i recerca de noves solucions per millorar la salut mental de totes les persones que conformen la societat.  

Crec que les institucions haurien de posar fi a la discriminació que té aquest col·lectiu que compta amb entitats i cal millorar i invertir més en serveis com ara el Servei de Rehabilitació Comunitària, Hospital de dia, Urgències de Psiquiatria del Hospital Santa Maria, els CAP... 

Cal fer discriminació positiva, publicitat inclusiva i visible en tota mena de mitjans, xarxes socials on les persones que tenen diagnosticat un trastorn mental puguin tenir una vida social i laboral com qualsevol altra persona i alhora una acurada gestió per aquest col·lectiu  perquè hi ha una necessitat real per proporcionar sanitat pública de millor qualitat, ampliant la plantilla de especialistes de la psiquiatria, psicologia, psicopedagogia, especialistes d'addiccions als nostres hospitals i centres mèdics...  

Els mitjans de comunicació,  les xarxes socials haurien de procurar donar sempre esperances en aquestes situacions on les persones que es troben soles, desemparades en moltes ocasions veuen el futur amb la por de defallir o recaure. També s'hauria d'intentar crear vincles positius a través de les xarxes socials.

Tothom té salut mental i per tant a ple segle XII és necessari que totes les persones siguin visitades per especialistes de la salut mental de la mateixa forma que anem a altres especialitats de la medicina sense cap mena de prejudici com el dentista, el nutricionista o l’oculista. Tothom es mereix una segona  oportunitat i ser respectat ja sigui a la feina, al carrer, etc.

A tot el món li fa falta una actitud més optimista i d’esperança que és el que necessitem la població perquè sinó tenim esperança no millorarem. Finalment animo  a tots els lectors que facin una donació a la Marató de TV3 que va destinada a la I+R d'aquestes patologies. Junts farem una societat més justa, sana i del sentit comú! 

Comentaris