Opinió

Sobre els compromisos pendents

Fa 12 anys vaig iniciar amb molta il·lusió i entusiasme un projecte en format blog  que va tenir un impacte molt gran arreu de les nostres contrades

Vaig començar amb un petit bloc humil i el vaig anar transformant fins que va arribar el pas següent: convertir-lo en un portal web espectacular que va rebre una mitjana d'unes dues-centes mil visites úniques mensuals i vam oferir publicitat de forma altruista cosa que va ser un cop dur per la competència.  

Va ser un esclat d'un portal diferent perquè a part de tenir un disseny que no el tenia cap altre diari nacional oferíem notícies d'interès, curioses, optimistes i continguts diversos que ens van portar a ser un dels referents a les terres de Lleida i fins i tot a Catalunya. Vam treballar dia i nit per rebre moltes visites per part de tot l'estat i d'altres països. En aquell moment les coses ens anaven molt bé i una prova és que vam rebre nombrosos atacs dels anomenats hackers.  

Amb això us vull fer entendre que els projectes i els èxits no arriben d'immediat i en moltes ocasions has de ser altruista o oferir serveis a preus competitius que és el que demanen els negocis, empresaris, emprenedors i particulars.  

També un aspecte que ens va enfortir és poder comptar amb un equip de persones que formaven part de l'equip de col·laboradors i corresponsals del digital EL MERCADAL. També vam donar veu a totes les formacions polítiques de les principals ciutats. 

És hora de reflexionar i posar a la taula possibles solucions per a que aquest diari no desaparegui. Per una banda cal que les institucions ajudin als emprenedors a dur a terme la seva labor sense haver de pagar ni 1 euro per constituir una societat limitada, tal i com va anunciar el president del govern espanyol fa pocs mesos. 

A hores d'ara estem fent picant portes però tot són paraules. I les paraules se les emporta el vent... Ja m'agradaria a mi poder comunicar-vos que tot va bé, però per desgràcia no és així. El Mercadal hauria de ser una capçalera consolidada líder a Catalunya perquè no només el fa diferent l'optimisme, la transparència sinó que vol esdevenir una de les pioneres a Catalunya en periodisme optimista i una de les metes que em fixo per el 2021-2022 és tornar a trucar portes de les institucions per parlar de la necessitat d'un periodisme optimista compromès amb les institucions, empreses, entitats, comerços, etc.  

Per explicar que aquest és un projecte laboral d'integració per a persones que estan excloses del mercat perquè formen part de la diversitat funcional i tenen problemes de salut mental, tema que abordarà la Marató de TV3: la salut mental. Estenc la mà a totes les forces polítiques que estan dins i fora de les diferents institucions per a que reflexionin sobre aquest tema i ens donin solucions perquè sinó haurem de despedir-nos i plorar per la pèrdua d'una mítica capçalera necessària durant tota la vida perquè l'optimisme és el valor més important que hauria de tenir qualsevol mitjà de comunicació.  

Estenc la mà a tots els business angels,  inversors, empresaris, experts del sector de la comunicació, gestors polítics, periodistes  i caps de premsa de les diferents institucions de Lleida per a poder ser acompanyats en l'elaboració d'un pla d'empresa que contempli la creació d'una trentena de llocs de treball i que n'asseguri la seva  continuïtat de forma sostenible. 

M'agradaria pensar que això serà així però per això caldrà voluntat institucional. Us animo a formar part de la nostra capçalera, com activistes per despertar l'interés de les institucionals per resoldre. Només dir-vos que emprendre'm relacions amb les institucions i picarem de nou la porta per intentar que els compromisos pendents de fa una dècada el facin realitat al 2022, en solidaritat i respecte amb la Marató de TV3 i també per totes les persones que estan excloses del mercat laboral pel simple fet de tenir problemes de salut mental. 

Comentaris